Miraz bebeğin diş ilacı cezaevi yönetimine takıldı

7 aylık bebeği Miraz ve eşi Gülistan Diken Akbaba'yı görmek için Bakırköy Cezaevine giden Cengiz Zaza Akbaba, çocuğu için götürdüğü ilacın eşine teslim edilmediğini söyledi. Akbaba, "Bebeğim beton üzerinde emekliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7 aylık bebeği ile 9 gündür Bakırköy Cezaevi'nde bulunan Gülistan Diken Akbaba'nın eşi Cengiz Zaza Akbaba eşini ve bebeğini görmek için önceki gün cezaevine gitti. Eşinin ve bebeğinin cezaevindeki durumlarını anlatan baba Akbaba, “Bebeğim dişlerini yeni çıkarıyordu bunun için bir melhem almıştım. Fakat cezaevi bu ilaçları içeri almamış. Ayrıca bebeğim daha yeni emeklemeye başlamıştı. Şimdi betonun üzerinde emekliyor” dedi.

'REVİR İLGİLENMEMİŞ'

Kapatılan BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) Maltepe İlçe Örgütü’nde 2011’de yöneticilik yapan Gülistan Diken Akbaba geçtiğimiz pazar günü tutuklanarak Bakırköy Cezaevi’ne götürülmüştü. 2013 yılında yargılandığı davadan yaklaşık bir buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanma şartıyla tahliye edilen Akbaba’nın devam eden soruşturmasından 6 yıl 3 ay hapis cezası çıktı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı.

Eşini ve çocuğunu görmek için Bakırköy Cezaevi'ne kapalı görüşe giden baba Akbaba, çocuğu için endişe duyuyor. Bebeğinin dişlerini yeni çıkarttığını, D Vitamini, kan damlası ve dişleri için bebeği bir melhem kullanmasının şart olduğunu söyleyen baba Akbaba;“Pazartesi günü bebeğimi ve eşimi görmek için Bakırköy cezaevine gittim. Eşim ben ve bebeğim Maltepe'de gezerken o sırada eşimi gözaltına alıp tutukladılar. Bebeğimin ilaçları da çantamızdaydı. Fakat ilaçları cezaevine almamışlar. Eşim revire çıkmış tekrar bu ilaçları yazdırmak istemiş ama kendisiyle ilgilenmemişler. İlaçları biz alıp getirelim diyoruz bunu da kabul etmiyorlar. Tam 9 gündür bebeğim cezaevinde ilaç kullanamıyor” dedi.

Miraz bebek FETÖ'den yargılanan hakimin kararıyla cezaevindeMiraz bebek FETÖ'den yargılanan hakimin kararıyla cezaevinde

'BEBEĞİM EMEKLEME DÖNEMİNDE...'

“Yine bebeğimin yürütece ve beşiğe ihtiyacı var” diyen Akbaba, bebeğinin betonda emeklediğini söylüyor:“Bebek için çarşaf ve nevresim bile vermemişler. Bebeğim emekleme döneminde. Bir nevresim olsa içine battaniye koyup üzerinde emekleyebilir. Bebeğim annesi ile cezaevine girdiği zaman yanında oyuncakları vardı. Bu oyuncakları da içeri almamışlar sadece anahtarlığa benzer bir oyuncak almışlar. Dışarıda hiçbir şeyi kabul etmiyorlar. Bebeğin yıkanması için leğen bile yok. Bebek daha yeni ek gıdalara başlamıştı. Ama şimdi sadece bebek bisküvisinden başka bir şey vermemişler. Cezaevi idaresi hiçbir talebe cevap vermemiş ve muhattap olmamış. Bu ihlallerin bir an önce son bulmasını istiyorum. Eşim hiçbir şey yapmadığı takdirde şimdi cezaevinde. Bir an önce eşim ve bebeğimle tekrar yaşamayı arzuluyorum.”