Bamya gramla satılmaya başlandı!

Bamyanın kilosu 150TL oldu. Bu fiyatıyla altın fiyatlarını bile geride bırakan bamya, tek porsiyonluk paketlerde gramla satılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kilogram satış fiyatının 150TL'yi bulması sonucu bamya, altından daha pahalı duruma geldi. Aşırı pahalı olması nedeniyle tek porsiyonluk paketlerle satışa sunulan bamya için Kayseri Kazancılar Çarşısı’nda baharat işiyle uğraşan Hakan Ton "birinci sınıf olarak bilinen bamyanın fiyatının 140, kır bamyasının fiyatının ise 150 TL olduğunu" söyledi.

ALTIN 142, BAMYA 150TL

Bamyanın zahmetli bir kurutma süreci yolculuğundan geçtiği için fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Ton, "Örneğin yaklaşık 5 kilo yaş bamyadan 1 kilo kuru bamya çıkıyor. Dizilmesinden, kurutulmasına kadar her işlemi zahmetli olduğu için fiyatı da haliyle pahalı. Ancak bamya çok faydalı bir ürün. Birçok hastalığa iyi geliyor. Kışın özellikle vatandaştan ilgi görüyor" dedi. Ekonomik şartlardan dolayı çoğu vatandaşın bamyayı kilo ile alamadığını dile getiren Ton, "Bamya deyim yerindeyse kilo fiyatıyla, altınla yarışıyor. Bugün gram altın fiyatı 142 TL civarında, bamyanın kilosu da 150 TL’yi buldu. Haliyle herkes kiloyla alamıyor. Bu nedenle biz de gramlık paketler hazırladık vatandaş için. En azından bir yemeklik paket bamya alanlar çok oluyor. Bu bir yemeklik paket bamyanın fiyatı da 14 TL" diye konuştu. (KAYSERİ/DHA)