Sultanahmet Camisi'ne tünel kazan defineci yakalandı

Sultanahmet Camisi'ne tünel kazan bir kişi gözaltına alındı. Polislerin yaptığı aramalarda Bizans dönemine ait eseler bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sultanahmet Camisi'ne doğru tünel kazan Hakan Ö. gözaltına alındı. Yapılan aramada Bizans dönemine ait eserler bulundu.

Habertürk gazetesinden Nihat Uludağ'ın haberine göre, Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, "Sultanahmet Camisi ve Ayasofya'nın altına doğru kaçak kazı yaptığı" yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine yabancı dil bilen sivil polisler Sultanahmet bölgesinde turist gibi gezerek çalışmaya başladı.

Polis ekipleri, bir kişinin gece geç saatlerde el arabasıyla kum taşıdığını belirledi. Sultanahmet Camisi'nin yakınındaki bir eve girip çıkan kişi izlemeye alındı. Takip edilen kişinin gecekondu evden sürekli olarak kum taşıdığı belirlendi. Bunun üzerine eve baskın düzenlendi.

6 METRELİK TÜNEL BULUNDU

Sultanahmet Albıyık Değirmeni Sokak'ta bulunan evde 6 metrelik bir tünel bulundu. Sultanahmet Camisi'ne doğru kazılan tünelde aydınlatma sistemi yapıldığı da belirlendi. Matbaacı olduğu öğrenilen defineci Hakan Ö. gözaltına alındı.

TARİHİ YAPIYA ZARAR VERDİ

Kazı alanı ve evde yapılan aramalarda, Bizans dönemine ait 23 adet küp ve seramik parçalar, kazı yapılan yerin altında Bizans ve daha eski dönemlere ait olduğu belirlenen tarihi eser kalıntıları, 2 adet Bizans dönemine ait sikke, 1 adet kemer tokası bulundu.

Sultanahmet Camisi'nin altına doğru kaçak kazı yapan Hakan Ö.'nün tarihi yapıya zarar verdiği belirtildi.