Mülteci mahallesini fareler bastı

Suriyeli mülteciler fare tehlikesiyle karşı karşıya. Mülteciler terk edilmiş binalarda yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki krizden kaçan Suriyelilerden binlercesi İzmir'e geldi. Suriyeli mülteciler, kentin en eski ve kullanılmaz durumdaki evlerinin bulunduğu Kadifekale ile Basmane semtlerine yerleşti. Buralarda eski, kullanılmayan evlere yerleşen mülteciler, bir de fare tehlikesiyle yüz yüze...

Basmane’deki Faik Paşa Mahallesi'nde eski bir evde barınan Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği Eyüp Ahmet gece uyurken fare saldırısına uğradı. Fareler anne Kundar'ın bir kolunu, bebeği Eyüp Ahmet'in de kulağını kemirip yaraladı. Olayın bildirilmesi üzerine Konak Belediyesi, farelerin bulunduğu evi ilaçladı. Anne ile bebeğe de aşı yapıldı.

SEMT SAKİNLERİ İLAÇLAMA İSTEDİ

Bölgede oturan vatandaşlar, mültecilerin çevrede terk edilmiş eski yapılarda yaşadıklarını, bu nedenle de her türlü tehlikeye açık olduklarını dile getirdi: “Bu sağlıksız evlerde sadece fare yılan değil, tahta kurusu, bit, pire gibi haşere de bulunuyor. Mutlaka evlerde ve sokaklarda ilaçlama yapılmalı. Çünkü bir çok evde mültecilerin yıkanabilecekleri bir banyo ve gıdalarını farelerden böceklerden koruyabilecekleri buzdolabı yok. Böyle giderse salgın hastalıklar da kaçınılmaz olacak.” (DHA)