Çanakkale'de deprem: Ağır hasarlı binalar yıkıldı

Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Önceki depremlerde ağır hasarlı hale gelen binalar yıkılırken, can kaybı yaşanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 16.48'de yaşanan depremin merkezüssünün Ayvacık'ın Gülpınar köyü olduğunu açıkladı. Depremin yerin 11 kilometre derinliğinde yaşandığı belirtildi.

Deprem nedeniyle, başta Yukarıköy olmak üzere diğer köylerde pazartesi gününden bu yana devam eden depremler ağır hasar gören binalar yıkıldı. Az hasarlı binalar son depremle birlikte ağır hasarlı hale gelirken, can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi.

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz, "Ağır hasarlı evler yıkıldı. Hafif hasarlı evlerde ise hasar büyüdü. Bölgede şu an talepler yerine getirilmeye çalışılıyor" dedi.

'TEDBİRLİ OLMAMIZ LAZIM'

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Süha Özden ise bölgede meydana gelen depremlerle ilgili açıklamada bulundu.

Bölgede yaşayanları tedbirli olmaları konusunda uyaran Prof. Dr. Özden, "Bu büyüklükte depremler oluyor, olacaktır, 'olabilir' demiştik. Bu şunu gösteriyor, oradaki enerji daha açığa çıkmamış. O yüzden enerjinin açığa çıkması için bu büyüklükte depremler yaşanıyor. Bu depremler ne kadar sürecek tahmin edemiyoruz. Tedbirli olmamız lazım" şeklinde konuştu.

'SON SARSINTI ARTÇI DEĞİL ANA DEPREM'

Binaların sürekli zarar gördüğünü belirten Özden, "Altı birbiriyle aynı büyük deprem, yer kabuğunun 10 kilometre derinliğinde daha küçükler, yer kabuğunun daha alt derinliklerindeki 4 büyüklüğündeki depremler ise 5 kilometre derinlikte. 10-15 kilometrelik fay üzerinde. Açıkçası sıkıntılı bir durum" ifadelerini kullandı.

Özden, son depremin ise artçı değil ana deprem olduğunu sözlerine ekledi.

Çanakkale'de bugün saat 15.14'te, 4 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre, depremin 15.29 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi.

15 Ocak’ta da 4.8’lik bir depremin yaşandığı bölgede bu tarihten sonra da yüzlerce küçük deprem yaşanmıştı. 6 Şubat'ta yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremden sonra ise çok sayıda ev yıkıldı. (HABER MERKEZİ)

Çanakkale'de deprem bitmiyorÇanakkale'de deprem bitmiyor