İstanbul'a kar geliyor: 2 gün sürecek

Meteoroloji İstanbul'da bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Cumartesiden itibaren kar yağışının tekrar etkili olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre İstanbul'da, 10 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığ, bugünden itibaren düşüşe geçecek. Sıcaklığın hafta sonu 0 dereceye inmesi ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının bugün en düşük 6, en yüksek 8 derece olacağı öngörülüyor. Havanın ise yağmurlu olması bekleniyor.

GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERECEK

Kentte, yarın yağışların yerini "kış güneşi"ne bırakmasının beklenmesine rağmen sıcaklığın daha da düşeceği tahmin ediliyor. Buna göre, bugün havanın güneşli, sıcaklığın en düşük 4, en yüksek 6 derece olması öngörülüyor.

Şehirde hafta sonundan itibarense kar bekleniyor. Tahminlere göre, cumartesi en düşük 2 en yüksek 5 derece sıcaklık ve karla karışık yağmur görülüyor. Hava sıcaklığının ise pazar günü daha da düşerek en düşük 1 en yüksek 4, pazartesi ise en düşük 0 ile 3 derece arasında değişmesi bekleniyor. Söz konusu 2 gün kentte kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)