'Bacaklarım boş yere kesildi'

Burnundaki eti aldırmak ameliyat oldu. Kaptığı virüs nedeniyle iki bacağı kesildi. Bilirkişi ise 'ayaklarının kesilmesine gerek yoktu' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burnundaki eti aldırmak için ameliyat olan ve hastaneden kaptığı virüs nedeniyle iki bacağı kesilen genç kadın, olayı yargıya taşıyor. Kadın, ayağına protez katılması için yardım bekliyor.

'BİLİRKİŞİ GEREK YOK DEDİ'

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre; burun ameliyatının ardından gece aniden rahatsızlanan Çelik’i yakınları apar topar Göztepe’deki bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerinde vücuduna virüs bulaştığı ve virüsün bütün vücuda bulaşmaması için acilen bacaklarından ameliyat olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine burun ameliyatından bir ay sonra ikinci kez ameliyat masasına yatan Çelik’in ameliyatla iki bacağı alındı. Ancak genç kadın, daha sonra başka bir hastanede bacaklarının boşuna kesildiğini öğrenince yıkıldı. Konuyla ilgili bilirkişi raporunda "Bacakların kesilmesine gerek yok" ifadelerine yer verildi.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Bu operasyon sonrası ise Çelik, burun ameliyatı olduğu özel hastaneye suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtı. Çelik’in avukatı özel hastanenin kusuru olduğuna dair Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi ile Göztepe’deki hastaneden iki farklı tarihte rapor aldı. Raporlarda ‘lupus’ ve ‘antifosfolipit’ virüsün burun ameliyatının olduğu hastaneden bulaştığı belirtildi. Çelik’in avukatı ise dosyaya burun ameliyatından önce müvekkilinin yaptırdığı bir test sonucunu sundu. O raporda da Çelik’in vücudunda virüs olmaması dikkat çekti. Ancak burun ameliyatını yapan özel hastane virüsün ameliyat öncesi mağdurenin vücudunda olduğunu belirterek iddiaları yalanladı. Bir süre sonra da Sevinç Çelik, iki ayağının kesildiği Göztepe’deki özel hastaneye dava açacağını belirtti. Bu beyandan kısa bir süre sonra ise iki kez rapor sonuçlarını negatif olarak açıklayan Göztepe’deki hastane mahkemenin talep ettiği üçüncü raporda sonuçlarını değiştirdi. İddiaya göre ihmalini örtbas etmek isteyen hastane verdiği ilk iki rapora rağmen bu kez ‘pozitif’ raporu verince akıllar karıştı. Olay yargıya intikal etti. Mahkeme sonucunda hastanelerin bir ihmalinin olup olmadığı ortaya çıkacak.

'BU OLAYLAR BİZİ BİTİRDİ'

Bacaklarının kesilmesi ile zor durumda kalan genç kadının yaşanan olaydan kısa süre önce eşi tarafından terk edildiği öğrenildi. Eşiyle ayrıldığını ve bakıma muhtaç olduğunu belirten genç kadın, "Psikolojim çok bozuk böyle bir durum yaşadığım için. Hala şoktayım. Yürüyemiyorum. Yürümek istiyorum. Bakıma muhtacım şuanda. Ailem bana bakıyor. Eşimden ayrıyım. Bu olaylar bizi maddi manevi yıprattı. Hala psikolojim bozuk" dedi.

Özellikle çocuğu ile ilgilenemediği için üzgün olduğunu ifade eden Çelik, "Çocuğumun peşinden koşamıyorum. Elimden tutup beni kaldırmak istiyor. Ailemle kalıyorum. Annem bana bakmak için işten çıktı. Protez takılma durumu var. Ama maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramıyoruz. Buradan bütün yardımsever insanlara sesleniyorum. Bana protez takılması için yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.

'KIZIMIN İKİ BACAĞI MEZARDA'

Anne Sakine Çelik ise, yardımseverlere çağrıda bulunarak, "Hem yaşıyorum ama anlatamıyorum. Bir anne için çok acı bir olay. Kızımın iki bacağı mezarda kendisi burada. Yaşarken mezarı var kızım. Ben bütün yardımseverlerden yardım istiyorum" dedi.