Orman kanunu değişti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman alanlarının kişi ve şirketlere izin verilmesinde değişikliğe gitti. Buna göre, orman alanları ibadethane gibi eğitim tesislerine izin verilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerine ilişkin uygulama yönetmeliklerinde yapılan değişiklik 21 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Orman Kanunu’nun kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında kişi ve şirketlere izin verilmesine ilişkin uygulama yönetmeliğinde ilk olarak ‘liman geri hizmet alanı’ tanımlandı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Yönetmeliğin kamu yararı ve zaruri hallerde orman alanlarında verilecek izinleri düzenleyen 4. maddesinde yapılan değişiklikle, buralarda yeraltı depolama tesisleri ile dini eğitim tesisine bağlı uygulama maksatlı ibadethane tesisi gibi eğitim tesislerine de izin verilebilecek. Buna göre yine izin sahibi belediye, toprak dolgu alanını başkasına devredemeyecek. Ancak büyükşehir belediyesi, kendisine verilen toprak dolgu alanını ilçe belediyesine veya belediye şirketlerinin yüzde 50’den fazla ortaklı olduğu şirketlere işlettirebilecek.

'DAVA AÇACAĞIZ'

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe: Tarikat ve cemaat türü yapıların İstanbul başta olmak üzere orman alanlarında yaptığı külliye benzeri tesislerin yıkılması gerekirken bu şekilde onlara üstü örtülü bir af getirilip, meşruiyet kazandırılıyor. Örneğin İsmailağa Cemaati’nin Beykoz’da orman içinde yaptığı binalar meşruiyet kazanır. Orman Bölge Müdürlüğü, buranın yıkılması için dava açmıştı. Bu ve benzeri yapılar, anayasaya aykırı olarak meşrulaştırılmak isteniyor. Bundan sonra da artık bu tür dini eğitim tesisi, uygulama maksatlı ibadethane adı altında Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İstanbul Belgrad, Beykoz ormanları, koylar yapılaşmaya açılıyor. Yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açacağız.

Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz