Özge'nin katili tutuksuz yargılanacak  

İstanbul'da öğrenci Özge Kandemir’in ölümüne sebep olan kamyon şoförü hakim karşısına çıktı. Şoförün tutuksuz yargılanmasının devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de hafriyat kamyonunun ezerek öldürdüğü 22 yaşındaki Özge Kandemir davasının ilk duruşması Anadolu Asliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şoför Aydın Yanık'ın tutuksuz yargılanmasının devamına karar veren mahkeme, sonraki duruşmayı 21 Mart'a erteledi.

ÇARPMA ANINI HİSSETMEMİŞ

Evrensel'de yer alan habere göre, sanık Aydın Yanık ifadesinde, Özge Kandemir'e çarpma anını hissetmediğini, orada bulunan bir esnafın uyarısıyla durumu fark ettiğini iddia etti. Yanık, "Gebze'den aracıma yüklediğim yükle olay yerine giderken sokağın dar olması sebebiyle geniş viraj alarak sokağa girdim, sokağa girdikten sonra sağ ve sol tarafta kaldırımda da hiç yer kalmadı. Karşıdan gelen şahıs beni uyardı 'arabayı geri al' dedi, geri aldım. Sonra birini ezdiğimi söyledi oradaki esnaf. Maktulü çıkarmak için aracı ileri aldım. Olay sırasında çarptığımı ve aracın altına girdiğini görmedim. Yanındaki arkadaşı Büşra Özsayın'a da nasıl vurduğumu bilmiyorum ama kamera kayıtlarında izlerken Büşra Özsayın'ın maktulün çarpması neticesinde yaralandığını gördüm. Yol rampa olduğu için maktulün tekerin altına girdiğini hissetmedim" dedi.

Özsoy'un avukatı da şikayetçi olduklarını tekrarladı. Özge Kandemir'in ailesinin avukatı ise Kadıköy ilçesinin kamyonetlerin girişine yasak bir bölge olduğunu hatırlatarak sanığın birden fazla trafik kusuru olduğunu söyledi. Yasaklı yere girdiği ve birden fazla trafik kuralını ihlal ettiği için suçun taksirle değil bilinçli taksirle işlendiğini ifade eden aile avukatı, sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

 İLK KAZA DEĞİL

Duruşma sonrasında Özge Kandemir'in teyzesi Evrensel gazetesi parlamento muhabiri Sultan Özer açıklama yaptı. Özer, "Ailenin avukatları 3 kez tutuklama talebinde bulunmalarına rağmen sanık tutuklanmadı. Duruşmaya gelirken kimliğini bile yanında getirmekten aciz olan birine kamyon veriyor ve yasak bölgeye girmesine izin veriliyor" diyerek tepki gösterdi.