CHP PM Üyesi Sera Kadıgil gözaltına alındı

CHP PM Üyesi Kadıgil 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı. Yarkadaş gözaltıyı Twitter'dan açıkladı. Kadıgil ifadesini verdikten sonra emniyete götürülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Meclisi üyesi avukat Saliha Sera Kadıgil hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturma kapsamında adliyede gözaltına alındı.

CHP PM üyesi Saliha Sera Kadılgil hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle yakalanmasına yönelik gözaltı kararı çıkarıldı. Basın Suçları Bürosu savcılığı tarafından twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" iddiası ile soruşturma başlatılan CHP PM üyesi Sera Kadıgil, Necmeddin Bilal Erdoğan'a hakaret suçundan yargılandığı davada ifade vermek için geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gözaltına alındı. Kadigil, avukatlar ve polis eşliğinde ifade vermek üzere bekliyor. Kadıgil ifadesini verdikten sonra emniyete götürülecek. Bu arada CHPli vekil Selina Doğan da destek için adliyeye geldi.

CHP’Lİ YARKADAŞ'TAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadıgil’in gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kadıgil’in avukat olduğunu belirterek, gözaltı kararı için izin alınması gerektiğini söyleyen Yarkadaş, “Savcı bu izni aldı mı? Yoksa ‘İzne gerek yok, yandaş medyanın işareti gözaltı için yeterli’ diye mi düşünüyor?” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yarkadaş’ın açıklamaları şu şekilde: Sera Kadıgil aynı zamanda avukat. İşi dolayısıyla hergün adliyeye gidiyor. Adresi belli. Basın Savcısı, buna rağmen gözaltı kararı veriyor. Sera’ya yönelik gözaltı kararı, hergün geldiği Çağlayan Adliyesi’nde uygulanıyor. Kaçma şüphesi olmayan Sera, şu an Bilal Erdoğan’ın açtığı bir davadan dolayı adliyenin yedinci katında. Gözaltı kararı veren savcı ise birkaç kat ötede… Savcı, buna rağmen gözaltı işlemi yapmakta ısrarcı. Sera aynı zamanda avukat olduğu için Adalet Bakanlığı’nın izni gerekiyor gözaltı için. Savcı bu izni aldı mı? Yoksa “İzne gerek yok, yandaş medyanın işareti gözaltı için yeterli” diye mi düşünüyor?  (HABER MERKEZİ)