Avrasya Tüneli'nden şimdiye kadar 6 kişi geçemedi

Mavi ışıkla aydınlatılan Avrasya Tüneli’nde şimdiye kadar tünelden çıkmak isteyen 6 vaka ile karşılaşıldı. Bu 6 kişinin kapalı alan korkusu vepanik atak gibi sebeplerden dolayı tüneli tamamlayamadıkları bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00-21.00 saatleri arasında toplam 14 saat hizmet veren Avrasya Tüneli 31 Ocak Salı günü saat 07.00 itibariyle 24 saat geçişe açılıyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Avrupa Yakası’nda Kumkapı ile Anadolu Yakası’ndaki Koşuyolu arasını 70 km hızla kat edildiğinde 5 dakikaya indiren tünel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasına göre İstanbul’da iki yaka arasındaki geçiş güzergahlarında, özellikle de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gözle görülür bir rahatlama sağladı.

6 KİŞİ YOLCULUĞU TAMAMLAYAMADI

Verdiği rahatlama duygusu nedeniyle mavi ışıkla aydınlatılan Avrasya Tüneli’nde şimdiye kadar tünelden çıkmak isteyen 6 vaka ile karşılaşıldı. Edinilen bilgiye göre bu 6 kişi kapalı alan korkusu, panik atak, endişe gibi sebeplerden dolayı tünele girdikten sonra geçişi tamamlamadan geri dönmek istedi. Bu sürücüler, kendilerine psikolojik destek veren bir tünel yetkilisiyle birlikte tünelden çıktı. Benzer vakalarla karşılaşılabileceğini gören tünel yönetiminin sürücülere yardımcı olmak amacıyla profesyonel anlamda psikolojik destek için adım atacağı öğrenildi.