Kayyım 'Uğur Kaymaz' tabelasını kaldırdı

HDP’li Akdeniz Belediyesi tarafından asılan, faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden çocukların isimlerinin yazılı olduğu tabela kayyımın gelmesinin ardından kaldırıldı. Tabelada aynı zamanda Can Yücel'in de bir şiiri de yer alıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından Özgür Çocuk Parkı’nda Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Bedran Encü, Çetin Encü, Bezat Özer, Enes Ata, İbrahim Aras, Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın adlarını yazılı oldu tabela indirildi. Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, Akdeniz Belediyesi yetkilileri, bir vatandaşın “tabela devletin katliam yaptığı izlenimi yaratıyor” diyerek BİMER’e başvurması üzerine kaldırıldığını açıkladı. İki deniz atı figürünün ortasına yerleştirilen tabelada şair Can Yücel’in “Gökte bir yıldız kayarsa eğer sen yıldızı tut çocuk. Umut dile barış dile sevgi dile” dizelerine de yer veriliyordu.

Kayyım Roboski Anıtı'nı yıktıKayyım Roboski Anıtı'nı yıktı

HDP’li Akdeniz Belediyesi eşbaşkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun görevde olduğu dönemde, Özgür Çocuk Parkı’ndaki bir trafonun duvarına, faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden çocukların isimlerinin yazılı olduğu tabela asıldı. İki deniz atı figürünün ortasına yerleştirilen tabelada şair Can Yücel’in “Gökte bir yıldız kayarsa eğer sen yıldızı tut çocuk. Umut dile barış dile sevgi dile” dizelerine de yer veriliyordu. Tabelada Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Bedran Encü, Çetin Encü, Erkan Encü, Bezat Özer, Enes Ata, İbrahim Aras, Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın adları ve öldürüldükleri yaşlar yazıyordu. HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne yönelik operasyonda belediye eşbaşkanı Yüksel Mutlu tutuklandı, Fazıl Türk hakkında da yakalama kararı verildi. Operasyonun ardından Akdeniz Belediyesi’ne kayyûm atandı ve Akdeniz Kaymakamı Hamdi Aktaş, belediye başkanlığı görevini de üstlendi. Belediyeye kayyım atanmasından kısa süre sonra, Özgür Çocuk Parkı içindeki trafoya yerleştirilen o tabela ve deniz atlarından biri söküldü.