Ataşehir'de 4 kişi kimyasal maddeden zehirlendi

Ateşehir'de bir kuru temizleme dükkanında kimyasal madde sızıntısı yaşandı. Makinenin içerisinde bulunan kimyasal madde buharla birlikte dükkanı kapladı. Olayda 4 yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ataşehir'de bir kuru temizleme dükkanında, makinenin içerisindeki kazanda bulunan kimyasal maddenin taşması sonucu 4 kişi zehirlendi.

Ataşehir'in Mevlana Mahallesi'nde  bir kuru temizleme dükkanında saat 22.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, kuru temizleme dükkanındaki makinenin içerisinde bulunan kimyasal madde henüz bilinmeyen bir şekilde taştı. Taşma nedeniyle makinenin içerisindeki buhar dükkanı kapladı.

Kimyasal madde nedeniyle dükkan sahibi Orhan Kılıçdere ve kızı Nisanur Kılıçdere zehirlendi. Durumu fark eden komşulardan iki kişi, zehirlenen baba Orhan Kılıçdere, Nisanur Kılıçdere'yi dükkandan çıkarttı. Zehirlenenleri kurtaranlar iki kişi de kimyasal maddeden etkilendi.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri kimyasal maddeden zehirlenen baba kızı ve onları kurtaran diğer iki kişiyi ambulans ile Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne götürdü.

Zehirlenen 4 kişi tedavi için hastanenin dışında bulunan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) ünitesine yatırıldı. Zehirlenen 4 kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi. (İSTANBUL/DHA)