Marmaray'da iş kazası: 2 işçi ağır yaralandı

TCDD İstanbul Marmaray hattının bakım ve onarım çalışmasında görevli iki işçi, yüksek gerilim hattına kapıldı. Ağır yaralanan işçilerden Nuri Akyürek’in hayati tehlikesi devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İstanbul Marmaray Hattının Kazlıçeşme- Yedikule istasyonları arasındaki bakım ve onarım çalışmaları sırasında iki işçi yüksek gerilim hattına kapılarak yaralandı. Taşeron eleman olarak görev yapan Ferdi Ay ve Nuri Açıkyürek, 00.50 ile 04.30 saatleri arasında yapılan çalışmada 25 bin volt yüksekliğindeki gerilim hattına kapıldı.

23 Ocak tarihinde meydana gelen olayda onarım çalışmalarında kullanılan metal merdivenin yüksek gerilim hattına değmesi sonucu, merdiveni tutan işçiler yüksek gerilim hattına kapıldı. Tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde süren işçi Nuri Akyürek’in hayati tehlikesi devam ediyor.

İHMAL VAR MI?

Görevli iki işçi gece saat 03.00 sıralarında akıma kapılarak ağır yaralandı. 1’inci Bölge Müdürlüğü’nün Marmaray bölgesi günlük çalışma programında yer alan “ 00.50/04.30 arasında enerji kesilecektir, bakım kuşağında enerjisiz olarak yapılacak çalışmalar” ibaresine rağmen işçilerin elektrik akımına kapılması çalışma sırasında ihmal olup olmadığı sorusunu doğurdu.

'EKSİKLİKLER TAMAMLANMADAN AÇILDI'

İş kazalarının-cinayetlerinin üzerine gerek idari gerekse adli olarak çok ciddi bir şekilde gidilmesi gerektiğini savunan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İshak Kocabıyık kazanın ardından şunları aktardı:

“Marmaray projesi daha bitmeden açılmıştır. Pek çok eksiklik barındırmaktadır. Bu eksikliklerin kimisi işletmeciliğe kimisi de bizatihi inşaat işlerine aittir. Bu kaza/cinayetlerin bir sebebi de bu eksiklikler tamamlanmadan açılmasıdır. Umarız bu eksiklikler bir an önce giderilir ve bu konularda meslek odaları ve sendikalarla işbirliği yapılır. Ve kamuoyuna da gerçekler aktarılır. Ülkemizin başka yerlerinde olduğu gibi, demiryollarında, Marmaray hattında ölümlü ve işverenin ihmaline dayalı iş kazaları artmaya başlamıştır.”

DAHA ÖNCE DE BİR İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz Eylül ayında Marmaray hattında görevli 27 yaşındaki Fatih Uysal’da bakım ve onarım çalışmaları kapsamında tüneldeki su sızıntısına müdahale ederken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti. (DUVAR)