Cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilecek

Meclis Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliğinin 2. tur görüşmeleri sürüyor. Dün yapılan oylamalarda 10 ve 11. maddeler kabul edildi. Bu değişikliklere göre Bakanların yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlerden yararlanmasının önü açıldı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanına ikinci kez aday olma yetkisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti ile MHP'nin uzlaşısıyla hazırlanan ve 'Başkanlık sistemi'ni içeren Anayasa değişiklik teklifinde 2. turun 10. ve 11. maddesi kabul edildi.  10 maddenin oylamasında '340 oy kullanıldı, oylama sonucunda 136 ret, 3 boş, 2 geçersiz oy çıktı. İkinci turda oylaması gerçekleşen 11. maddede ise '342 oy kullanıldı, oylama sonucunda 135 ret, 1 çekimser, 3 boş oy çıktı çıktı'

'Meclis’te şiddet yaşanmasına izin vermeyeceğiz''Meclis’te şiddet yaşanmasına izin vermeyeceğiz'

10. maddenin kabul edilmesiyle Bakanlar Kurulunu, Cumhurbaşkanına bağlanarak, Bakanların yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlerden yararlanmasının önü açıldı.

11. madde ile de Cumhurbaşkanının yönetimdeki ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, bir kez daha Cumhurbaşkanı adayı olabilecek. (HABER MERKEZİ)

Nazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandıNazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandı