Akdeniz Üniversitesi'nde iskele çöktü

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde yapılan binanın iskelesi çöktü. Yaralanan 7 işçinin, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'nde yapımı süren Morfoloji Bölümü ek binası inşaatında iskele çöktü. İskelenin altında kalan 7 işçi yaralandı.

Morfoloji Bölümü'ne ait 6 katlı ek bina inşaatının iskelesi, saat 21.10'da çöktü. Öğle saatlerinde dökülen betonu kontrol etmek için iskele üzerinde bulunan 7 işçi, iskele demirleri ve tahta kalıpların altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. İşçilerden 3'ü kendi çabalarıyla, 3'ü ise kısa sürede olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Hafif yaralı işçiler, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Enkazın altında kalan diğer işçinin de çıkarılması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan işçinin, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Akdenz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını koordine etti ve yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya yaptığı açıklamada, "İşçiler kurtarıldı, durumları iyi. Betonun altında değil, iskele demirlerinin altında kalmışlar. Çok şükür ciddi bir yaraları yok" dedi. (ANTALYA/DHA)