Silikozis hastası diş teknisyeni yaşamını yitirdi

Silikozis hastası olan, diş teknisyeni Zafer Yılmaz hayatını kaybetti. Yılmaz, İzmir'de Kasım ayından bu yana yaşamını yitiren üçüncü diş teknisyeni oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş güvenliği önlemleri alınmadığı için silikozis hastalığına yakalanan diş teknisyeni Zafer Yılmaz yaşamını yitirdi.

Evrensel gazetesinden Metehan Ud'un haberine göre, 2 yıl önce hastası olan Zafer Yılmaz, emekli oldu. Hastalığı ilerleyen Yılmaz, dün gece, İzmir'de hayatını kaybetti. 50 yaşındaki Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıydı. idi.

Yılmaz'ın cenazesi bugün, Bayraklı ilçesinde bulunan Kayabaşı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığına defnedildi. Cenazeye, ailesinin ve yakınlarının yanı sıra meslektaşları da katıldı.

'HASTA OLMASINA RAĞMEN ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI'

Diş protezi yaparken silika tozuna maruz kalan diş teknisyenleri silikozis hastası oluyor. İzmir'de geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde, diş teknisyenleri Hasan Aslan ve Ferhat Aydın hayatını kaybetti. Zafer Yılmaz da mesleğe 15 yaşında başlamış.

Çalışma arkadaşlarının verdiği bilgiye göre, Yılmaz'a 2007 yılında silikozis teşhisi konuldu. Yılmaz, malulen emekli edilmediği için 2014'ün sonuna kadar çalışmak zorunda kaldı.

Yılmaz'ın hastalığının akciğer kanserine dönüşmesinin ardından, 2015 yılında emekli edildiğini belirten çalışma arkadaşları "2007'de emekli edilseydi daha uzun yaşayabilirdi. Zaten malulen emekli edilmeseydi 3 ay sonra kendisi emekli olabilecekti. Son zamanlarında nefes almakta da zorlanıyordu. Malulen emekli olması için ölmesini bekliyorlar" dediler.

'YENİ BİR ARKADAŞIMIZIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Çok yoğun olarak çalıştıklarını dile getiren arkadaşları, işyerinde hiçbir önlem alınmadığını öne sürdüler. Yeni yeni önlemler alındığını aktaran arkadaşları, şunları söylediler:

"Sağlık Bakanlığı denetmenleri gelmeden önce haberi geliyordu. Tedavi olabilmek için bir çok kez kredi çekmek zorunda kaldı. En azından 20 bin TL borç bıraktı. Uzun yıllar bu işi yapmasına rağmen hala kötü şartlarda yaşıyordu. Çok hakkı yenildi. Neredeyse 35 yıl çalıştı. 10 bin günü olması gerekirken sadece 5 bin günü vardı emekli olurken. Ölmeden önce nefes almakta, konuşmakta konuşmakta zorlanıyordu. Artık yeni bir arkadaşımızın ölmesini istemiyoruz."