Zeytinburnu'nda bina çöktü: 2 ölü 17 yaralı

Zeytinburnu'nda geçen yıl boşaltılan bir bina çöktü. Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 kişinin enkaz altında, 1 kişininse hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Binanın daha önce boşaltıldığı, ancak kaldırımdan geçenlerin enkaz altında kaldığı belirtildi.

DHA Muhabiri Erhan Tekin, 5 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti. Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Olayla ilgili açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Yaklaşık bir yıl önce 24 Aralık 2015 tarihinde biz binayı tahliye ettik. Ve o süreç de zaten zor bir süreçti. Tahliye konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Ama Allah'tan o sıkıntıları göğüsleyip tahliye etmiştik. yoksa çok büyük sıkıntı yaşardık" dedi.

21 BİNA BOŞALTILDI

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, incelemelerde bulundu. Şahin, "Enkaz altında kalan toplam 19 vatandaşımızdan 1 tanesi enkaz altında vefat etmiş, 1 vatandaşımız hastanede vefat etmiş, 17 yaralımız hastanelere müracaat etmiş, taşınmıştır. Bunlardan da 14'ünün tedavileri devam ediyor. Tedavileri devam eden hastalarımızın hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır." dedi.

Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AFAD'a bağlı ekiplerin arama ve enkaz çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Tedbir olarak çevrede bulunan 21 binanın tahliye ediliğini belirten Şahin, binalarda oturanların ise, kamu misafirhanelerine yerleştirildiğini söyledi.  (HABER MERKEZİ)