Bakan Işık: Rai ve Cerablus'a siviller de gidebilir

Bakan Işık yeni çıkarılan KHK kapsamında sivillerin de Fırat Kalkanı'na katılabileceğini söyledi. Işık 'İhtiyaç halinde oraya kepçe operatörü gönderebiliriz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Milliyet'ten Bahar Atakan'a konuşan konuştu. Suriye’de Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bugüne kadar 2 bin kilometrelik alanın IŞİD’ten temizlendiğini iddia eden Bakan Fikri Işık, hayatı canlandıracak adımlar atıldığını, bu kapsamda yapılacak çalışmalarda kamu çalışanlarının da bu bölgede görev alabileceğini anlattı.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan 680 sayılı KHK'da yer alan İşçiler dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların ordunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görevlendirilmesi" hükme ilişkin değerlendirmelerden bulunan Işık, karekatın devam ettiği Suriye'ye ilişkin olarak "Diyelim ki kepçe operatörü, orada altyapı çalışmasında kanal açabiliyor veya karayollarından belki gerektiğinde bir ekibin orada işlem yapması gerekebiliyor. İnsanların oraya girişlerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk" dedi.

'ÜZERİMİZDEKİ BASKI O KADAR AZALACAK’

Işık’ın açıklamaları özetle şöyle: "Suriye’de El-Bab’a kadar gittik, 2 bin kilometrelik alanı DAEŞ’ten temizledik. ‘Ne haliniz varsa görün. Sıkıntı, yokluk içerisinde yaşayın’ deme hakkımız yok. Orada hayatı tekrar canlandıracak, normalleştirecek adımlar atıyoruz. Cerablus’ta, Rai’de, diğer bölgelerde insani faaliyetler yürütüyoruz. Kaç kişiye ihtiyaç duyulacağını bilemeyiz. Bunlar yapılacak çalışmaya göre ortaya çıkar. İnsanlar kendi yurtlarında ne kadar rahat olursa Türkiye üzerindeki baskı o kadar azalacak. O bölgeler güvenli hale gelince belki Türkiye’deki insanlar kendi evlerine dönmek isteyecek. Belki bir takım yerleşim birimleri oralarda kurulacak. Yani, ‘Türkiye’ye daha fazla insan gelsin’ değil kendi topraklarında kalsınlar, orada yaşasınlar anlayışımız bu harekatla birlikte hayata geçiyor. " (HABER MERKEZİ)