'Şaban’la Recep’in aşkı' beraat etti

28 Haziran 2015'te düzenlenen Onur yürüyüşünde "Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz" pankartı açtıkları gerekçesiyle yargılanan üç sanık hakkındaki dava, beraat kararıyla sonuçlandı. Mahkeme, sanıkların üzerine yüklenen fiilin kanunda suç olmadığına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ayrımcılığa karşı düzenlenen 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde açılan 'Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz' pankartı beraat etti. Yürüyüş İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmıştı.

'Şaban’la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz' pankartı taşıyan üç kişiye 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün (27 Aralık) görüldü. Kaosgl'nin sitesinde yer alan habere göre, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan G.H. savunmasını yaptı. G.H. savunmasında LGBTİ’lerin uğradığı baskılara dikkat çekmek için yürüyüşe katıldıklarını belirterek, “Amacımız ve niyetimiz tamamen barışçıldı. Polis saldırdı. Polisin saldırısının ardından da herhangi bir taşkınlık yapmadan yürüyüşümüze devam ettik. O esnada pankartı gördüm. Pankarttan haberim yoktu. Hakaret içerdiğini düşünmediğimden ben de eşlik ettim” dedi.

'İKİ AYIN AŞKINDAN SÖZ ETTİK'

Pankartın dini değerlere hakaret etmediklerini vurgulayan G.H. savunmasına şöyle devam etti: “Pankartta iki tane ayın aşkın söz ediliyor. Bu sebeple hakaret yoktur. Halkı kin ve nefrete sürükleme suçunu esas işleyenin dosyanın şikayetçisi olduğunu düşünüyorum çünkü dosyada geçen ifadelerde şikayetçi olan avukatlar açıkça LGBTİ bireylerden duydukları rahatsızlıkları belirtmişlerdir”. (HABER MERKEZİ)