Öğrenciye yardım devlet otoritesine zararlı!

İl milli Eğitim Müdürlüğü Şırnak'taki öğretmenlerin ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattığı destek kampanyasına son verilmesini istedi. Yasağın gerekçesinde "Devletimizin herhangi bir yardım veya destekte bulunmadığı imajı oluşturması sebebiyle devlet otoritesine zarar veriliyor" denildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokağa çıkma yasağının 8 ay sürdüğü Şırnak'ta eğitim gören öğrenciler için öğretmenler giyim ve kırtasiye yardımı için kampanya başlattı. Ancak Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü destek kampanyalarını, ''Devletimizin herhangi bir yardım veya destek bulunmadığı imajı oluşturması sebebiyle devlet otoritesine zarar verme amacı taşıyor'' diyerek engelledi. Şırnak'taki bütün okullara tebligat gönderen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yardım kampanyalarını başlatan öğretmenler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Bunun üzerine öğrenciler için başlatılan yardım kampanyalarına son verildi.

'MEMURUN KADEMESİ DURDURULUR'

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'ın imzasını taşıyan ve ildeki bütün okullara gönderilen tebligatta şunlara yer verildi:

“Kurumumuzda/okulumuzda görev yapan öğretmenlerin ve diğer personellerin gerek sosyal medya üzerinden gerekse de yazılı ve görsel yayın kuruluşları üzerinden görev yaptıkları kuruluşların çalışma şartları, eğitim olanakları, fiziki alt yapısı vb. durumları hakkında izinsiz açıklamalarda bulundukları ve yetkileri olmadığı halde bu kurumlar adına yardım kampanyaları yürüttükleri görülmektedir. Yapılan bu açıklamalar ve girişimler Devlet Memurluğu ile bağdaşmadığı gibi devletimizin herhangi bir yardım veya destekte bulunmadığı imajı oluşturması sebebiyle de devlet otoritesine zarar verdiği görülmektedir. 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunun Disiplin Amiri ve Disiplin Cezaları başlıklı 124. Maddesinin, 'Kademe İlerlemesinin Durdurulması hakkındaki (D) bendinin (g) fıkrasına 'Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek'' fiilinin ağırlıklı derecesine göre memurun bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 ila 3 yıl durdurulmasıdır.”

milli-egitim

'BASINA BİLGİ VERİLEMEZ'

Yine aynı tebligatta öğretmenlerin ve personellerin basına bilgi veya belge paylaşması durumunda hakkında işlem başlatılacağı da duyurdu: “Bu itibarla kurumlarımızda görevli öğretmen ve personelin sosyal medya, Radyo, TV veya Haber Ajanslarıyla izinsiz, bilgi ve belge paylaşması , yetkileri olmadıkları halde açıklamalarda bulunmaları durumunda ilgili kanunun 124. maddesi gereği haklarında işlem başlatılacağı bilinmelidir.”

İTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERİN KAMPANYASI DA ENGELLENMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Şırnak'ta eğitim gören yaklaşık 319 öğrenciye destek için kampüste stand açmıştı. Şırnak Valiliği'nin kampanyayı duyması üzerinde öğrenciler için toplanan yardımları kabul etmeyeceklerini il milli eğitim müdürlüğüne duyurmuştu. Bunun üzerine öğrenciler için destek toplayan öğrenciler de Şırnak'ta öğrenciler için kampanyayı durdurma kararı almıştı.