Otizmli çocuğa dayak: Mahkemelik oldu

Ankara'da 5,5 yaşındaki Otizmli çocuk kreşte şiddet gördü. Aile kreşten şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da bir kreşte çekilen görüntülerde 5.5 yaşındaki otizmli bir çocuk, diğer çocuklar tarafından 10 dakika boyunca dövülüyor. Çocuğun vücudunda pek çok ısırık izine de rastlandı.

Hürriyet'in haberine göre, Aile kreşten şikayetçi oldu. İddiaya göre; 5,5 yaşındaki otizmli Alperen, kreşte diğer çocuklar tarafından dövüldü. Kameraya yansıyan görüntülerde o anlarda sınıfta öğretmenin olmadığı görüldü. Show TV'de dün gece yayınlanan habere göre, akşam eve gelen çocuğunun vücudundaki morluklardan şüphelenen baba olayın peşine düştü ve çocuklarla kaynaşsın, engelli oğlunu yazdırdığı kreşteki kamera görüntülerine ulaştı.

otizmi .

OTİZMLİ ÇOCUĞA DAYAK

10 dakikalık videoyu izleyen baba adeta dehşete düştü. Görüntülerde, çocukların Alperen'i dövdüğü, ısırdığı, iteklediği, yere düşürüp tekmelediği görülüyor.

Baba yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Çocuğumuzu sağlam bir şekilde kreşe gönderdik. Eve geldiğinde vücudunda tekme izleri, ısırık izleri vardı. Çocuğu resmen masadan atıyolar. Öğretmen o an sınıfta olmadığını söylüyor. Alperen'i 5, 6 çocuk tutuyor, bi çocuk yere düşürüyor, diğer çocuk yüzüne vuruyor. İzlediğim video hayatımın en uzun 10 dakikasıydı. Sürekli dua ediyorum allahım bitsin diye çünkü sürekli darp ediliyordu. Benim çocuğum yüzde 94 otizmi olan bir çocuk. Olaydan sonra çocuğumun psikolojisi bozuldu. Tuvaletini söylememeye başladı."

DARP RAPORU ALINDI

Olay sonrası hastaneden darp raporu alan baba kreşten davacı. Babanın iddiasına göre; kreş Alperen'e ücretsiz eğitim vermeyi teklif etti. Ancak ailenin bu işin peşini bırakmaya hiç niyeti yok.