Kardak kayalıklarında gergin anlar

Yunan balıkçı tekneleriyle sahil güvenlik botları Kardak kayalıklarına yaklaşınca Türk sahil güvenlik ekipleri bölgeye gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi'nde Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelen 10 Yunan balıkçı ile Yunan sahil güvenlik ekipleri, Türk sahil güvenlik botuna 50 santimetreye kadar yaklaşınca gerilim yaşandı.

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarına bu sabah saatlerinde Yunanistan’a ait Kilimli (Kalimnos) ve Leros adasından 10 balıkçı teknesi geldi. Balıkçı tekneleri ile birlikte İstanköy (Kos) adasından gelen Yunan sahil güvenlik botu Kardak kayalıklarının yakınında dolaşmaya başladı.

ASKERİ HELİKOPTER GELDİ

Balıkçı tekneleri ile Yunan sahil güvenlik botları Gümüşlük açıklarındakii Çavuş Adası’na 50 santimetreye kadar yaklaşınca Türk sahil güvenlik botları bölgeye gitti.

Saat 11.30 sıralarında bu gelişmeler yaşanırken Leros adasından gelen Yunan askeri helikopteri ise, Kardak kayalıkları üzerinde bir süre uçtuktan sonra ayrıldı.

Ardından saat 12.00 sıralarında Turgutreis Limanı’ndan gelen iki Türk sahil güvenlik botu önce Yunan balıkçıları, daha sonra sahil güvenliği Türk sularından çıkardı. (MUĞLA)