Abdulkadir Şen Meclis gündeminde

Sosyal medya hesabı üzerinden Alevilere yönelik paylaşımlarda bulunan akademisyen Abdulkadir Şen Meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, Başbakan'a, şahsın muhalif gazetelere yönelik hedef gösterici açıklamalarını da sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyen Abdulkadir Şen'in sosyal medya hesabı üzerinden Alevileri hedef alan paylaşımlarda bulunması Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

ABDULKADİR ŞEN AÇIĞA ALINDI

Adıgüzel, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, söz konusu şahsın sosyal medya hesabı üzerinden “Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Lanetliler topluluğu…”, “Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor” şeklindeki paylaşımlarının, Alevi vatandaşlara yönelik tehdit unsuru içerdiğini belirtti. Adıgüzel, “Söz konusu şahsın daha önceden de sosyal medya hesapları üzerinden Alevi vatandaşlarımıza yönelik tehdit içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilmektedir. Söz konusu iddialar doğru mudur? Şahıs hakkında, önceden yürütülmüş herhangi bir idari işlem var mıdır?” dedi.

Adıgüzel, ayrıca “Bahse konu paylaşımları fütursuzca yapan ilgili kişinin eğitimci kimliği de göz önüne alındığında, öğrencileri arasında dini ve mezhepsel ayrımcılığa yol açabilecek olası tutumları da kamuoyunda endişeye yol açmıştır. Üniversite bünyesinde bu tür ayrımcı tutum ve davranışların önüne geçmek için ne gibi tedbirler alınmıştır?” diye sordu.

'MUHALİF GAZETELERİ HEDEF GÖSTERMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Adıgüzel ayrıca söz konusu akademisyenin, sözlerinin çarpıtıldığına yönelik açıklamasına ilişkin, 'Özrü kabahatinden büyük' ifadelerini kullandı. Adıgüzel, “Şahıs 13.12.2016 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, ‘İllegal mezhepçi Sol ve canlı yayında savcı katleden örgütleri destekleyen, Sol, Birgün, Diken gibi hesaplar…’ ifadesini kullanarak, söz konusu gazeteleri terörle ilişkilendirerek açıkça hedef göstermiştir” dedi. CHP'li vekil, şahsın hükümetin güdümüne girmemiş, bağımsız, muhalif gazetelere yönelik hedef gösterici açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ve bunun hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını da sordu.