Yanmış cesedin kime ait olduğu belirlendi

Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde kentsel dönüşümle ilgili yıkımların devam ettiği Albayraklar sitesinde yanmış cesedi kişinin Halil Sarı olduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bağcılar'daki Dün akşam saatlerinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımın devam ettiği Albayraklar sitesinde asansör boşluğunda cesedi bulunan kişinin kimliği tespit edildi. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü hayatını kaybeden kişinin adının üzerinde çıkan banka kartından 51 yaşındaki Mehmet Sarı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Sarı'nın ölü bulunduğu Albayrak sitesinin B-9 blok 28 numaralı dairesinde oturduğu, dün de kentsel dönüşüm çerçevesinde boşalttığı evindeki televizyon anteni dahil bir kaç parça eşyayı alma niyetiyle olay yerine gittiği belirtildi.

VATANDAŞLAR POLİSİ ARADI

Dün saat 19.00 sıralarında kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışması yapılacak binanın asansör boşluğunda yanmış erkek cesedi görenler durumu polise bildirmişti Cesedin asansör boşluğunda bulunması nedeniyle İtfaiyeden yardım istenmiş ve yanmış ceset bulunduğu yerden bu şekilde çıkarılmıştı.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Sarı'nın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumunun yapacağı inceleme sonrası ortaya çıkacak, polis soruşturması da bu tespitten sonra yön kazanacak. Soruşturma ise olay yerinden toplanan deliller ve Sarı'yı tanıyanların ifadeleri doğrultusunda sürüyor. 51 yaşındaki Sarı'nın ölümüyle ilgili yanıt bekleyen çok sayıda soru var. Bu sorular cevap bulunca ölümün cinayet mi yoksa başka bir nedenle mi olduğunu ortaya çıkaracak.

BAĞCILAR BELEDİYESİ : İMZACI DAİRE SAHİPLERİNDEN BİRİYDİ

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada Halil Sarı'nın kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan protokole imza atan daire sahiplerinden biri olduğu Ocak 2015'te dairesini boşalttığı ve 2 yıldır kira yardımı almakta olduğu kaydedildi. Aynı açıklamada cesedin bulunduğu boşlukta asansör olmadığı, asansürün yıkım hazırlığı kapsamında söküldüğü belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARI: YAKANLAR KAÇTI

Yaşanan olayın ardından mahallede yaşayan görgü tanıkları, hayatını kaybeden kişinin işçi olabileceğini ve birileri tarafından yakıldığını iddia etmişlerdi.

Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Hakkı Kırkaya ise Duvar'a “Bölgede yıkım çalışması taşeron şirket tarafından yapılıyor. Ölen kişi işçi değil. Kayıp işçimiz yok. Şu an savcının incelemesi ve yıkım çalışmaları devam ediyor”şeklinde açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)