Hastalar sağlık çalışanlarına saldırdı: 2 yaralı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında 2 sağlıkçı yaralandı. İzmir'de bir doktor bıçaklanırken, Muğla'da bir sağlık memurunun kolu kırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuşamadığını öne süren bir hasta, kendisini ameliyat eden doktoru bıçakladı. Muğla'da ise alkollü olduğu iddia edilen hasta, sağlık memurunun kolunu kırdı.

Düşük ayak olarak bilinen peroneal sinir sıkışması hastası olan Doğan T., iki yıl önce Aliağa Devlet Hastanesi'nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Saffet Doğanay tarafından ameliyat edildi. İddiaya göre, yüzde 100 fayda göremeyeceği konusunda bilgilendirilmesine rağmen, Doğan T. ameliyat olmayı kabul etti. Ameliyattan sonra Doğan T., tam olarak sağlığına kavuşamadı.

Bugün saat 13.30 sıralarında Aliağa Devlet Hastanesi'ne gelen Doğan T., sağlığının düzelmemesinden sorumlu tuttuğu Doğanay ile polikliniklerin önündeki bahçede tartışmaya başladı. Doğanay'ı bıçakla yaralayan Doğan T., olay yerinden kaçtı.

Dr. Doğanay, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Dr. Doğanay'ın sağlık durumunun iyi olduğu, servisteki odaya alındığı bildirildi.

Polis, bıçağı hastane dışında yol kenarına attığı belirlenen Doğan T.'yi, gözaltına aldı.

Muğla'da ise, elinde kesikler olan Sinan Ç., tedavi için 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde geldi. Sedyeye alınan Sinan Ç., henüz bilinmeyen bir nedenle sağlık görevlileriyle tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Sinan Ç., pratisyen hekim Dalga Avşar ve sağlık memuru Nevzat Yolaç'a saldırdı. Yaşanan arbedede Yolaç'ın kolu kırıldı.

Olay yerine gelen polis, Sinan Ç.'yi gözaltına aldı. Sinan Ç.'nin alkollü olduğu öne sürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)