Tutuklu 2 tecavüz zanlısına tahliye!

Çalıştıkları otelde tatil yapan 17 yaşındaki Alman kıza tecavüzden tutuklu yargılanan 24 ve 38 yaşlarındaki 2 animatör tahliye edildi. İki animatör de genç kızı suçladı, "Sarhoştu, 23-24 yaşında gösteriyordu" şeklinde savunmalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 2.5 ay önce çalıştıkları otelde tatil yapan 17 yaşındaki Alman kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 24 ve 38 yaşlarındaki 2 animatör tahliye edildi. 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle tatil yapan 17 yaşındaki Alman C.H., geçtiğimiz 17 Eylül akşamı otelin animatörlerinden 24 yaşındaki S.B. ile bir mekana eğlenmeye gitti ardından S.B. ile S.B.’nin kaldığı lojmana gitti. C.H., aynı otelin animasyon müdürü 38 yaşındaki H.B.’nin kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayette bulundu.

Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan haklarında dava açılan S.B. ve H.B. hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanıkların yanı sıra sanık avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi ve Antalya Barosu’nun görevlendirdiği avukat müdahil olarak katıldı. Duruşmaya müşteki C.H. ve ailesi katılmadı. Savcılık iddianamesinde şüpheliler C.H. ile aşırı alkollüyken rızası olmadan zorla cinsel ilişkiye girmekle suçlandı.

S.B'DEN SAVUNMA: 21-22 YAŞINDA GÖSTERİYORDU

Otelde animasyon şefi olarak çalıştığını söyleyen S.B., C.H. ile zorla cinsel ilişkiye girmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "O gece otelimizin turistlere yönelik Side’de bulunan bir mekanda disko turu vardı. Otelimizde kalan turistlerden 18 yaşından büyükler ve küçüklerin bileklikleri farklıdır. Disko turlarına 18 yaşından küçükler katılamaz. C.H., benimle diskoya gelmek istedi. Ben de kolundaki 18 yaşından büyüklerin taktığı bilekliği gördüm. 18 yaşından küçük olabileceği aklıma gelmedi zaten, 21- 22 yaşlarında gösteriyordu" dedi.

H.B'DEN SAVUNMA: 24- 25 YAŞINDA GÖSTERİYORDU

C.H.’nin sarhoş olmadığını ve 24- 25 yaşlarında gösterdiğini söyleyen H.B. ise "Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum" dedi.

SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Savcı, suçun vasfı ve mahiyetinin değişme ihtimali ve sanıkların tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerini talep etti. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, S.B. ve H.B.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. (Antalya/DHA)