Beyoğlu'nda 10'dan fazla mekâna kapatma kararı!

Muaf, Rock'n Rolla, Kirvem Ocakbaşı gibi mekânlar 3 günlüğüne kapatıldı. Muaf'ın işletmecisi Gürsel Yenilmez, daha önce Beyoğlu belediyesi'ne açılan bir davada lehe karar çıktığını ve üst mahkemenin habersiz şekilde bu kararı bozduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'nun birçok müdavim mekânı, Beyoğlu Belediyesi tarafından geçici olarak kapatıldı. Beyoğlu'nun en kalabalık mekânlarından olan, aralarında Muaf, Rock'n Rolla, Kenan Usta Ocakbaşı, Kirvem Ocakbaşı, Barish Pub, Marmara Çay Evi'nin de bulunduğu 10'dan fazla mekânın Beyoğlu Belediyesi tarafından geçici olarak kapatıldığı öğrenildi. Kapatılma gerekçesi olarak "masa-sandalye ihlali" gösterildi ve zabıtanın dışarı masa atan mekânları fotoğrafladığı öğrenildi.

EN KALABALIK GÜN 

Beyoğlu'nun en kalabalık olduğu cuma ve cumartesiyi de kapsayan karar 3 gün boyu uygulanacak. Kapatmaya gerekçe olarak 'mekan dışında masa - sandalye olması" gerekçe gösteriliyor.

'BİZİ İSTEMEDİKLERİ ÇOK AÇIK'

Kapatılan mekânlardan Muaf'ın işletmecisi Gürsel Yenilmez, Beyoğlu'nu yönetenlerin kendilerini istemediğini vurguladı. Yenilmez, şunları söyledi: "Beyoğlu'nda yapmak istedikleri proje için adım adım gidiyorlar. Esnafı yıldırmaya çalışıyorlar. Bizi istemedikleri çok açık. Bunun ön adımlarından biri de masa-sandalye üzerinden mekan kapatma, cezalar, yaptırımlar."

"Peki o mekânlardan kurtulunca sence ne yapacaklar" sorusuna ise şu yanıtı veriyor Yenilmez: "Yerine ne koyacaklarını bilmiyorum. Kocaman bir AVM'ye dönüştürmeyi düşünüyolar galiba. Burada tamamen kendi kitleleri olmuş olsaydı çok daha rahat yaparlardı. Bizim varlığımız onları engelliyor."

'EMSAL KARAR VAR'

Daha önce masa-sandalye gerekçesiyle kapatılan Kırmızı adlı mekânın belediyeye dava açtığını ve kazandığını belirten Yenilmez, bunun emsal karar olması gerektiğini söylüyor: Gezi zamanı bir mekânı kapattılar ve kapamanın haksız olduğuna dair dava açtık ve kazandık. Bu davanın sonucunda çıkan karar tüm Beyoğlu için emsal karardı. Ancak iki hafta önce bi mahkeme celbi geldi. Beyoğlu Belediyesi kararı temyize götürmüş ve lehimize verilen karar üst mahkemece hiçbir gerekçe gösterilmeden bozulmuş."

'MAHKEMEYE GİDECEĞİZ'

Beyoğlu'nun en kalabalık günlerinden Cuma akşamı kapatıldıklarına dikkat çeken Yenilmez, "Biz de mahkemeye gideceğiz" dedi. Muaf 3 gün boyunca kapalı olacak ama Gürsel Yenilmez, "Biz bu akşam da Beyoğlu'nda, arkadaşlarımızın mekânlarında olacağız" dedi.

'KÖTÜCÜL YAKLAŞIM'

Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür de "Bu ekonomik darboğazda özellikle haftasonu kapatma kararının uygulanması kötücül bir yaklaşım" dedi. Özgür, yarın 17.00'da Mis Sokak'ta konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapacaklarını söyledi.

Beyoğlu Esnafı, yarın Mis Sokak'ta yapılacak basın açıklaması için çağrı yaptı:

eylem

(HABER MERKEZİ)