Gökçeada koyları da kurtuldu

Bozcaada'nın ardından Gökçeada'daki koyları imara açan ihaleler de iptal edildi. Haberi Ankara'ya giden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gökçeada'daki iki koyu yapılaşmaya açan ihalelerden geri adım atıldı.  Sözcü'den Can Mumay'ın haberine göre Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin bugün Ankara'da yetkililerle görüştü. Bu görüşmelerden sonra Gökçeada koy ihalesi de Bozacada da olduğu gibi iptal edildi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ihalelerin iptal edilmesini Türkiye için çok önemli bir olay olarak nitelendirerek şöyle konuştu: "Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü de sorunumuzu dinledi. ‘Bizim de hassasiyetlerimiz var’ dedi. ‘Koyun hala bakir kalması noktasında her türlü mücadeleyi veriyoruz’ şeklinde konuştu. Bunun arkasındayız diye ifade etti. Koy halka açık kalacak. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da bu noktada Çanakkale’den gelen taleplerin de dinlenmesi noktasında çok büyük destek verdi. Yerelin belediyelerin dikkate alındığı ve halkın sesine kulak verildiği noktasında önemli bir gelişme olarak görüyorum. Çok önemli bir olaydır bu."

Bozcaada ihalesi iptalBozcaada ihalesi iptal

HANGİ KOYLARA NE YAPMAYI PLANLADILAR?

Gökçeada’da şu koylar koylar ihaleye çıkıyordu:

LAZKOY: 9 bin 858 metrekarelik koyda, 2 adet 6 metrekarelik büfe, 2’şer adet tuvalet, soyunma kabini, duş, 2 adet gölgelik, şemsiye ve şezlong alanı ihalesi yapılacak ve 3 yıl süreyle işletilecekti. İhalenin yıllık muhammen bedeli 30 bin 191 liraydı.

GİZLİ LİMAN KOYU: 52 bin 229 metrekarelik koyda 4 adet 6'şar metrekarelik büfe, 4 adet bay/bayan duş, 4 adet bay/bayan tuvalet, 4 adet bay/bayan soyunma kabini, 5 adet cankurtaran kulesi, şemsiye ve şezlong alanı yapılacak ve 3 yıl süreyle işletilecekti. İhalenin muhammen bedeli, yıllık 123 bin 783 liraydı.

Ata Demirer'den, Bozcaada desteğiAta Demirer'den, Bozcaada desteği