Cezaevindeki anneden, çocuğu için açlık grevi

Silivri Cezaevi’nde tutuklu Zeynep Bakır, 3.5 aydır ayrı olduğu atipik otizmli oğlu 4.5 yaşındaki Poyraz Ali’ye kavuşmak için açlık grevine girdi. Bakır’ın başvuruları reddedilmişti. Bakır'ın eşi ise, "Duyarsızlık Zeynep’i açlık grevine götürdü. Kimse oğlumuzu düşünmüyor. Zaman şimdi aleyhimize işliyor" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atipik otizimli oğlu 4.5 yaşındaki Poyraz Ali’den üç buçuk aydır ayrı olan anne Zeynep Bakır, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde açlık grevine başladı. Bakır, oğlunun rehabilitasyonu ve eğitimi için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmek istiyordu. Bakır’ın oğluyla bir araya gelebilmek için yaptığı başvuruların tümü reddedildi.

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, Poyraz Ali, annesi Silivri’ye gönderilmeden önce, haftada dört gün 16 saatlik bir rehabilitasyon programına ve cezaevindeki anaokuluna devam ediyordu. Annesi Zeynep Bakır da eğitim süreçlerinde yanında oluyordu.

Zeynep Bakır, 1 Ağustos’ta Bakırköy Kadın Cezaevi’nden, Silivri’ye sürgün edildi. Şiddet gördü. Günlerce tek kişilik hücrede tutuldu. Poyraz Ali ise Trabzon’da, babasının yanında. Babası çalıştığı için de köyde anne annesi ve dedesiyle kalıyor.

'KİMSE OĞLUMUZU DÜŞÜNMÜYOR'

Poyraz Ali’nin babası Emrah Bakır, “Zeynep, siyasi mahpus olduğu için bunları yaşıyor. Hiçbir protestoya katılmadı, oğlumuz için... Yine de sevk edildi. Dilekçe yazıyor, günlerce yanıt alamıyor. Son ret kararı bir hafta cezaevi müdürünün odasında beklemiş. Sözlü olarak, ‘tamam sevkin yapılacak’ dendiği halde üstelik. Duyarsızlık Zeynep’i açlık grevine götürdü. Son sevk talebinin reddedilmesi üzerine yeni bir dilekçe yazdı. İyice çaresiz hissettiği için açlık grevine başlamış. Şimdiye dek yapacağı her şeyi yaptı. Kimse oğlumuzu düşünmüyor. Poyraz Ali, özel eğitime başladığında hiç konuşmuyordu. Takıntıları çok fazlaydı. Dışarı çıkmak istediğinde kapıları yumrukluyordu. Kendini yerlere atıyordu. Zamanla çok şeyi başardı. Konuşmaya başladı. Daha sosyal bir çocuk oldu. Zaman şimdi aleyhimize işliyor” dedi.