'Talimat bekleyen 2 IŞİD'li tutuklandı'

Tekirdağ'da eylem hazırlığında olduğu belirlenen Suriye uyruklu IŞİD üyelerine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Biri için savcı itiraz ederek tutuklama istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'da eylem hazırlığında olduğu belirlenen Suriye uyruklu IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Tutuklanan 2 kişinin IŞİD'in Suriye emiri ile yazıştıkları ve Türkiye'de saldırılarda bulunmak için talimat bekledikleri belirtildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri yaptıkları teknik ve istihbari çalışmalarda, Suriye'nin Halep kentinden çalışmak üzere Tekirdağ'a gelen Suriye uyruklu A.O., M.C., ve M.A.'nın ikinci el eşya satan bir işyerinde çalışmaya başladıklarını belirledi.

SAVCIDAN SERBEST BIRAKILAN ZANLI İÇİN İTİRAZ

Yakın takibe alınan 3 kişinin IŞİD'in Suriye emiri ile Arapça yazışmaları deşifre edildi. Yazışmalarda şüphelilerin Türkiye'nin batı illerinde saldırılar yapmak için talimat bekledikleri tespit edildi. Polis, 4 gün önce şüphelilerin ev ve işyerlerine operasyon düzenleyerek A.O., M.C., ve M.E.'yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmalarının ardından sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen IŞİD'lilerden A.O. ile M.C., tutuklandı. M.E.'nin ise Tekirdağ Göçmen Kabul Merkezi'ne gönderildiği ve buradan sınır dışı edileceği belirtildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın M.E.'nin serbest kalmasına itiraz ederek, tutuklanmasını istedi. (TEKİRDAĞ/DHA)

Etiketler IŞİD Tekirdağ