Mahmutbey'de serbest geçiş 20 Kasım'da

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde 20 Kasım’da ’serbest geçiş sistemine’ geçirileceğini söyledi. Arslan trafiğin yüzde 30 azalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üsküdar’da yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, İstanbul Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Herkesin malumu özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyolu da açtıktan sonra kendi trafiğini de oluşturmuş oldu, Mahmutbey’de çok ciddi bir sıkışıklık var. İstanbullular, bu konuda çok muzdarip. Biz yaklaşık 1,5 ay önce İstanbullulara Kasım sonu, Aralık başına kadar Mahmutbey gişelerini serbest geçiş sistemine geçireceğimizi ve böylece trafiği yüzde 30 rahatlatmış olacağımızı söylemiştik. 20 Kasım’da yani 1 hafta sonra Mahmutbey gişelerini ’Serbest geçiş sistemine’ kavuşturarak gişeleri ortadan kaldırmış olacağız. Böylece gişelere gelen araçların hem yavaşlamasına engel olacağız hem de şerit değiştirmeleri ortadan kaldıracağız. İnşallah o trafikte yüzde 30 rahatlama sağlamış olacağız. Oradaki çalışma arkadaşlarımız da İstanbulluların bu sorunu çözmek adına gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar." (İSTANBUL/DHA)