Derik saldırısı: Kaymakamlık personeli gözaltında

Derik kaymakamının hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada 30 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Derik İlçe kaymakamlığı binasında dün meydana gelen ve Kaymakam Muhammed Fatih Süfitürk'ün hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. Dün başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

YARALILARIN DA İFADESİ ALINIYOR

Patlamada hafif yaralananların da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, halen tedavi altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Saldınının ardından gözaltına alınanlardan 2 kişinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Patlamadan sonra dün ilçe merkezinde bir çok eve özel harekat timleri tarafından baskınlar düzenlenirken, ev baskınlarından da bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

KAYMAKAM KAYYIM TOPLANTISINDAN DÖNÜNCE

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hayatını kaybeden Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBA HEDİYE PAKETİYLE Mİ GÖNDERİLDİ?

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve dün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi.

YPS ÜSTLENDİ

Saldırıyı, PKK'nin gençlik yapılanması olduğu belirtilen YPS üstlendi. PKK'ye yakın internet sitelerinde yer alan açıklamada, saldırının Derik'teki çatışmalara misilleme amacıyla yapıldığı ifade edildi.

AİLESİ GAZİANTEP'E GİTTİ

Öte yandan kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ile Konya'da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan 1 çocuk annesi eşi Ayşegül Safitürk cenazeyi almak üzere Gaziantep'e gitti. Vali Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek baş sağlığında bulunduğu kaymakamın babası Asım Safitürk, "Evlat acısı kolay değil. Evlat acısını tadanlar bilir, ama teselli olduğum bir taraf var. Vatan için şehit olduğu için teselli oldu. Belki de bu 15 Temmuz’dan bu yana bine yakın şehidimiz oldu. Bunların içerisinde bir tane de biz verdiğimiz için bunlar boşa gitmeyecektir" dedi.

KAYMAKAM, 11 EYLÜL'DE KAYYIM OLARAK ATANDI

Derik Kaymakamlık makamında dün el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı ilçesinde Kaymakamlık yapmıştı. (MARDİN/DHA)

Derik kaymakamı kurtarılamadıDerik kaymakamı kurtarılamadı

Mardin Derik'te bombalı saldırıMardin Derik'te bombalı saldırı