Dede Korkut ders kitabından gitti

Sosyal Bilimler Liselerinde okutulan Sosyoloji 1 ders kitabındaki ‘Noel Baba Yerine Dede Korkut’ adlı metnin, artık öğrencilere aktarılmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çocuklara Noel Baba yerine Dede Korkut’un anlatılması ve tanıtılmasını öneren metinle ilgili olarak, “Söz konusu ders kitabı 2010 yılında kabul edilmiş olup beş yıllık okutulma süresini tamamlamış olduğundan okullarımızda okutulmamakta” dedi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Bakan Yılmaz’a bir önergeyle Sosyal Bilimler Liselerinde okutulan Sosyoloji 1 kitabındaki “Noel Baba Yerine Dede Korkut” adlı metni sordu. Bakan Yılmaz, şu yanıtı verdi:

BEŞ YILLIK SÜREYİ TAMAMLADI

“Söz konusu ders kitabı 2010 yılında kabul edilmiş olup beş yıllık okutulma süresini tamamlamış olduğundan okullarımızda okutulmamakta ve yeni baskısı da yapılmamaktadır. Ders kitapları ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’ kapsamında incelenip değerlendirilir ve Talim ve Terbiye Kurulu’nca uygun bulunanlar beş yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilir. Sosyal Bilimler Liselerinde okutulmakta olan ders kitabı, 2015 yılında Talim ve Terbiye Kurulu’nca kabul edilen ve ücretsiz olarak dağıtılan Bakanlığımıza ait ‘Sosyoloji 1’ adlı ders kitabıdır. Önergede bahsi geçen ‘Noel Baba Yerine Dede Korkut’ adlı metin, şu an okullarımızda okutulan ‘Sosyoloji 1’ adlı ders kitabında yer almamaktadır.”