Adıyaman ve Şanlıurfa 92 öğrenci zehirlendi

Adıyaman ve Şanlıurfa'da 92 öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 65 öğrenci, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ise 27 okulda yedikleri öğle yemeğinden sonra rahatsızlandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Adıyaman'ın Çamdere Köyü'nde bulunan ve taşımalı eğitim verilen ortaokulda yaşandı. 65 öğrenci okulda verilen yemeği yedikten sonra rahatsızlandı. Öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmesi üzerine sağlık görevlilerine haber verildi.

Okula gelen sağlık görevlileri öğrencileri ambulanslarla Sincik ve Kahta'daki hastanelere götürdü. Acil serviste müdahale edilen ve yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlenirken öğrencilere serum tedavisi uygulandı.

Olayı haber alarak okula gelen bazı öğrenci velileri, çocuklarına verilen tulumba tatlısının bayat olabileceğini öne sürdü. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Direkli İlk ve Ortaokulu'nda verilen, öğlen yemeğinden sonra karın ağrısı ve mide bulantısı yaşayan öğrenciler, durumu öğretmenlerine söyledi.

Öğretmenlerin ihbarıyla okula gelen sağlık görevlileri rahatsızlanan 27 öğrenciyi ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan müdahalede zehirlendikleri belirlenen öğrencilere serum verildi.

İki şehirde de İl Milli Eğitim Müdürlükleri soruşturma başlattı. (DHA)

Çorum'da 110 öğrenci zehirlendiÇorum'da 110 öğrenci zehirlendi

Ordu'da 11 öğrenci zehirlendiOrdu'da 11 öğrenci zehirlendi

60 öğrenci yemekten zehirlendi60 öğrenci yemekten zehirlendi

Manisa'da 20 öğrenci yemekten zehirlendiManisa'da 20 öğrenci yemekten zehirlendi

Doğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayıDoğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayı