Erdoğan, Özal'ın cenazesine katıldı

Eski bakanlardan Korkut Özal son yolculuğuna uğurlandı. Özal'ın cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki evinde solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle 87 yaşında hayatını kaybeden Korkut Özal için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde Korkut Özal'ın çocukları Ali, Bahattin, Ayşegül ve Zehra Özal taziyeleri kabul etti.

ERDOĞAN VE YILDIRIM BİRLİKTE GELDİ

Camiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla birlikte geldi. Cenazeye Erdoğan ve Yıldırım'ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri Hayati Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski içişleri bakanı Abdulkadir Aksu, Saadet Partisi'nin eski genel başkanı Recai Kutan ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERDOĞAN DA OMUZ VERDİ

Korkut Özal'ın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Özal'ın tabutuna Erdoğan da omuz verdi.

Özal'ın cenazesi, cenaze namazının ardından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarına yaklaşık 150 metre mesafede bulunan Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.