Çorum'da 110 öğrenci zehirlendi

Çorum'da okulda verilen yemeğin ardından 110 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler okula gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum'un Osmancık ilçesinde, 110 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Akören Köyü'nde, Şehit Erol Keskin İlkokulu'nda öğle yemeğinin ardından, öğrenciler rahatsızlandı. Öğrencilerde görülen karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri üzerine, okul yönetimi durumu sağlık birimlerine bildirdi.

110 öğrenci ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan müdahalenin ardından öğrenciler tedbir amaçlı olarak kontrol altına alındı.

Hastaneye gelen Osmancık Kaymakamı Abdullah Özübek, öğrencileri ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Özübek, İlçemiz İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından 3 ilçe ve birçok köyde yaklaşık 908 taşımalı öğrenciye yemek hazırlıyor. Sadece Akören Köyümüzde sıkıntı yaşandı. 84 öğrencimiz müşahede altına alındı" dedi.

Sağlık durumu ağır olan öğrenci bulunmadığını aktaran Özübek, "Genel olarak gıda zehirlenmesi diyemeyiz. Öğrencilerimizin şikayetlerinin sebebi araştırılacak" şeklinde konuştu. (DHA)

60 öğrenci yemekten zehirlendi60 öğrenci yemekten zehirlendi

Manisa'da 20 öğrenci yemekten zehirlendiManisa'da 20 öğrenci yemekten zehirlendi

Doğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayıDoğubayazıt'ta ikinci zehirlenme olayı