İnternetten aldığı silahla çocuğu öldürdü!

İnternetten satın aldığı pompalı tüfeği denemek için kahvenin önüne gelip rastgele ateş açtı, iki çocuğu vurdu. Biri öldü, birinin durumu ağır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da internetten satın aldığı pompalı tüfeği denemek için kahvenin önüne gelip rastgele ateş açan 27 yaşındaki Sezai İsanç, 15 yaşındaki iki çocuğu vurdu. Yaralı çocuklardan Doğukan Avcı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, arkadaşı Mustafa Paşa'nın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

İddiaya göre 'uyuşturucu ticareti yapmak' ve 'adam yaralama' suçlarından kaydı bulunan Sezai İsanç, internetten satın aldığı pompalı tüfeği denemek için sokağa çıktı. Mahalle kıraathanesinin önüne gelen İsanç, çuvaldan çıkardığı tüfekle çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada kırathanenin önünde çay içen Doğukan Avcı ve sınıf arkadaşı Mustafa Paşa, vücutlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. 2 çocuk, kahve çalışanları tarafından Dr. Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sırtına ve karın boşluğuna isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Doğukan Avcı, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Sağlık durumu ağır olan Mustafa Paşa'nın ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

cocuk

Mahalledeki güvenlik kameralarının kayıtlarına göre, ateş ettikten sonra Sezai İsanç, tüfeği çuvala koyarak kaçmaya başladı. Bu sırada durumu fark eden mahalle sakinleri saldırganı kovalamaya başladı. Ara sokaklarda izini kaybettiren İsanç, gözden kayboldu.

İsanç'ın evine operasyon düzenleyen ekipler, saldırganı gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda suç aleti de ele geçirildi. İfadesi alınmak üzere emniyete getirilen İsanç, "Tüfeği internetten beğenip 350 liraya aldım. Tüfek elime geçti ve denemek istedim. Evimden çıkarak sokağa indim. Burada rastgele ateş etmeye başladım. Çocukları yaraladığımı görünce korkup kaçtım. Evimde saklandım. Pişmanım" diye ifade verdi. (BURSA/DHA)

Etiketler pompalı tüfek