Didim'de Eğitim Senli 6 öğretmen gözaltına alındı

Didim'de açığa alınan ve bu gün basın açıklaması yapmaya hazırlanan 6 Eğitim Senli öğretmen gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın didim ilçesinde açığa alınan Eğitim Senli öğretmen gözaltına alındı. Eğtim Sen'den (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Didim’de, basın açıklaması gerekçesiyle dün Aydın Valiliği’nin onayıyla açığa alınan 6 üyemiz bugün sabaha karşı evlerine baskın yapılarak gözaltına aldı. Hükümetin muhalif olan her kesimi susturmaya yönelik politikasının devamı olarak, sendikal faaliyetleri suç kapsamına alınarak gözaltına alınan üyelerimiz, Didim Emniyeti’ne götürüldü."

BASIN AÇIKLAMASI ÖNCESİ

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, gözaltıların Didim Emek ve Demokrasi Platformu’nun bugün saat 13.00’te yapacağı basın açıklaması öncesinde gerçekleştiğine dikkat çekti. Gözaltıları 'sendikal faaliyetler kriminalize edilmek isteniyor diye değerlendirdi. Gözaltı nedeni hakkında henüz net bir bilgi olmadığını belirten Gün, Aydın Valiliği’nin bir yıldır yaptıkları her eylemi engelleme çabasında olduğunu ve muhalif tüm eylemlere müdahale ettiğini söyledi.

Gün, şöyle dedi: “Valilik muhalif kesimi susturmak, sendikal faaliyetleri engellemek, baskı ve sindirme politikasına devam etmek için anayasal hakların bile kullanılmasına müdahale ediyor. Arkadaşlarımızın neden açığa alındığı belli olmadığı gibi neden gözaltına alındıkları da belli değil. Sendikal faaliyetlerimiz engelleneme. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)