İki mendilci kardeşin ölümüne neden oldular

Konya'da aralarında husumet bulunan iki sürücünün trafikteki kovalamacası sırasında, trafik ışıklarında mendil satan 6 yaşındaki Yakup ve ağabeyi 10 yaşındaki Resul Çiçek'in ölümüyle sonuçlanan kazada, sürücüler Atilla Mayda ve Cumaali Çetin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz perşembe meydana gelen kazada 37 yaşındaki sürücü Cumaali Çetin, minibüsü ile seyir halindeyken, aralarında daha önceden husumet bulunan Atilla Mayda ile trafikte karşılaştı. Çetin, Mayda'nın kullandığı otomobili takibe başladı. Kovalamaca sırasında Mayda, trafik ışıklarının bulunduğu kavşakta mendil satan çocukları görüp yavaşlamak istedi. Bu sırada arkadan minibüsle gelen Çetin, hızını alamayarak otomobile çarptı.

ÇOCUKLARDAN BİRİ HÂL HASTANEDE YATIYOR

Otomobil 6 yaşındaki Yakup, 8 yaşındaki İsmail ve 10 yaşındaki Resul Çiçek'in üzerinden geçti. Durumları ağır olan çocuklardan Yakup Çiçek, kaldırıldığı Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam destek ünitesine bağlı bulunan Resul Çiçek de dün yaşamını yitirdi. Aynı hastanede tedavisi süren İsmail Çiçek'in ise vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirtildi.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Kaza sonrası Atilla Mayda olay yerinde gözaltına alındı. Kaçan minibüs sürücüsü Cumaali Çetin ise, sanayi sitesindeki oto tamircisinde yakalandı. Her iki şüpheli de polisteki ifadelerinde aralarında husumet bulunduğunu ve yaşanan kovalamaca sırasında kazanın meydana geldiğini itiraf etti. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Atilla Mayda ve Cumaali Çetin, çıkarıldıkları mahkemece 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklandı. (KONYA/DHA)