Hatay'da sınır karakoluna Afrin'den saldırı

TSK, Hatay'daki karakola Suriye'den havan ve top atıldığını açıkladı. Saldırının ardından PYD/YPG hedeflerinin vurulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'daki Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldığını açıkladı. Açıklamada "Angajman kuralı gereği Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulmuştur" dedi.

Açıklamada şöyle denildi: "Hatay İskenderun'daki 9'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı (Curcurum), Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, bugün sabah 05:50 sularında sınır ötesindeki Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atılmıştır. Olayda herhangi bir mal ve can kaybı olmamıştır. Angajman kuralı gereği; 07:10-07:25 saatleri arasında atışın yapıldığı tespit edilen Afrin bölgesindeki PYD/YPG hedeflerine Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulmuştur. (DHA)