Akademisyenler gitti dersler boş!

Yüzlerce akademisyenin işten çıkarılmasının 'vurduğu' okullardan biri, Bahçeşehir Üniversitesi. Yıllık ücreti 35 bin 800 TL olan İletişim Fakültesi'nde, öğrenciler bazı derslerin boş geçtiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attıkları gerekçesiyle veya Fethullah Gülen Cemaati’yle bağlantılı oldukları şüphesiyle yüzlerce akademisyenin işten çıkarılması sonrası bazı fakültelerdeki öğrenciler ‘isyan etme’ noktasına geldi. Öyle ki, çıkarılan akademisyenlerin yerlerine yeni atama yapılmadığından bazı dersler boş geçiyor; vize dönemi yaklaşırken öğrenciler arasındaki huzursuzluk artıyor.

35 BİN 800 TL'LİK HUZURSUZLUK

Türkiye’nin önce gelen vakıf üniversitelerinden biri sayılan Bahçeşehir Üniversitesi, özellikle de kurumun yıllık ücreti 35 bin 800 TL olan İletişim Fakültesi bu noktalardan biri. ‘Hocaları gibi’ okuldan kovulmaktan korktukları için isim vermekten çekinen öğrencilerin anlattıkları, açık bir soruna işaret ediyor.

BİR AKADEMİSYENE DÖRT ANA DERS

Sözgelimi, fakültenin Yeni Medya bölümünde 2016-2017 akademik yılı, bir önceki seneye kıyasla dört akademisyen eksik başladı. Bu ‘eksik’lerin biri emekli oldu; diğer üçüyse Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atmıştı. Gazete Duvar’a konuşan bir öğrenci, bu gelişmelerin ardından bölümde şu an dört ana dersi tek bir akademisyenin verdiğini söyledi.

GAZETECİLİK DERSİNDE SAHAYA İNMEK ZORLAŞTI

Yine aynı bölümde, öğrenciler bugüne dek küçük gruplar halinde aldıkları ‘gazete fotoğrafçılığı’ dersini ‘akademisyen yetersizliğinden’ çok kalabalık bir sınıfla alıyor. Bir öğrenci, bu yıl söz konusu derste sahaya çıkmanın zorlaştığını anlatıyor.

‘KAMERA VE IŞIK’ ÖĞRENEMEYEN SİNEMACILAR

Sinema-Televizyon bölümünde de benzer bir durum söz konusu. Okul başlayalı neredeyse bir ay oldu ama bölümün zorunlu ve en temel derslerinden biri olan ‘Kamera ve Işık’ üç haftadır bazı öğrenciler için boş geçiyor. Zira okulda bu seneye kadar bu dersi veren akademisyen işten çıkarıldı. Yerine iki ayrı yarı-zamanlı ‘hoca’ getirildi; sınıf da iki gruba bölündü.

DERS ÜÇ HAFTADIR BOŞ

Bu kişilerin akademik deneyimi olmasa da ‘sektörün içinden’ gelmeleri nedeniyle öğrenciler başta ses etmedi. Fakat biri, sadece bir derse geldi. Onun grubundaki öğrencilerin bu dönem zorunlu olarak aldığı ‘Kamera ve Işık’ dersi, üç haftadır boş geçiyor.

BÖLÜM BAŞKANI: BULACAĞIM BİR YOLUNU

Gazete Duvar’a konuşan bir öğrenci, vize dönemine iki hafta kaldığına dikkat çekerek isyan ediyor: “Bu dersten vize niyetine en az iki ödev teslim etmemiz gerek ama ödevi bırak, daha ortada ders yok!” Bir diğeri de, “Sinema-televizyon bölümü öğrencisi olarak bir dizi setinde staj yapmak için başvurmaya kalksam, hiçbir şey bilmiyorum” diyor. Kamera ve Işık dersinden nasıl notlandırılacaklarını bölüm başkanına sorduklarındaysa, “Ben bulacağım bir yolunu” yanıtından öteye geçememişler.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde barış imzacısı profesör işten çıkarıldıBahçeşehir Üniversitesi'nde barış imzacısı profesör işten çıkarıldı

Akademisyenin mesaisi: Soruşturma!Akademisyenin mesaisi: Soruşturma!

Praksis: İmzacı akademisyenler iade edilsinPraksis: İmzacı akademisyenler iade edilsin

Akademisyenler: Bir gün mutlaka döneceğizAkademisyenler: Bir gün mutlaka döneceğiz

AÜ'lü akademisyenlerden ihraç edilen arkadaşlarına destekAÜ'lü akademisyenlerden ihraç edilen arkadaşlarına destek

İhraç edilen akademisyenlerden Dayanışma Akademisiİhraç edilen akademisyenlerden Dayanışma Akademisi

Barış imzacısı akademisyen: Kamuoyunu bilgilendirdiğim için ceza aldımBarış imzacısı akademisyen: Kamuoyunu bilgilendirdiğim için ceza aldım

Hangi üniversiteden kaç akademisyen atıldı?Hangi üniversiteden kaç akademisyen atıldı?