Bakanlık: IŞİD Alevilere ve HDP'ye saldıracaktı

Gaziantep’te polis bu kez Burak Mahallesi'nde IŞİD'lilerin kaldığı belirtilen bir eve operasyon düzenlendi. Apartmanda bir canlı bomba kendini patlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gaziantep’te polis ikinci bir eve daha baskın düzenlerken, yine patlama ve silah sesleri geldi.

Gaziantep polisi, Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi’nde IŞİD’lilerin kaldığı belirtilen bir eve öğlen saatlerinde baskın düzenlerken içerideki militan kendini patlatmıştı. 3 polis hayatını kaybederken 4’ü Suriye uyruklu 8 kişi kişi de yaralanmıştı. 1 canlı bomba da parçalanarak hayatını kaybetmişti.

Gaziantep'te canlı bomba kendini patlattıGaziantep'te canlı bomba kendini patlattı

Polis patlamanın yaşandığı evin 20 kilometre uzağındaki Burak mahallesinde bir eve daha baskın düzenledi.

Alınan bilgiye göre, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten Mehmet Kadir Cabel öldürüldü.

VALİ YERLİKAYA: ALEVİLERE SALDIRI İHBARI VARDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneği’ne yönelik ‘canlı bomba’ saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında IŞİD’in hücre evinin tespit edildiğini söyledi. Yerlikaya, operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında IŞİD’lilerin kendilerini imha ettiğini ifade etti.

İÇİŞLERİ: IŞİD ALEVİLERE VE HDP’YE SALDIRACAKTI

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Gaziantep’te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı; ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alınmıştır” ifadesinde bulunulan açıklamada, “Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi’nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir”  (HABER MERKEZİ)