Gaziantep'te Günay Dağ açıklamasına izin yok

Darp edilen avukat Günay Dağ için meslektaşlarından tepki geldi... Gaziantep'te avukatlar adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gaziantep’te avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Maltepe Çocuk Hapishanesi’nde önceki gün cezaevi görevlileri tarafından darp edilip kafatası ve parmaklarında kırıklar oluşan Halkın Hukuk Bürosu avukatı Günay Dağ için basın açıklaması yapmak istedi. Valilik adliye bahçesindeki açıklamaya izin vermedi.

Avukat cezaevinde hastanelik edildiAvukat cezaevinde hastanelik edildi

Gaziantep’te Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Gaziantep Barosu temsilcileri, meslektaşlarına yapılan baskıların son bulması için bugün Gaziantep Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenlemek istedi. Valiliğin ‘Açık alanda basın açıklaması yapılamaz’ kararıyla karşılaştıklarını belirten sivil toplum kuruluşları karara tepki gösterdi.

‘ENGELLEMEYE RAĞMEN YAPACAĞIZ’

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden avukat Mehmet Alaattin Aslan, bugün sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi’nin bahçesinde meslektaşlarına yapılan baskının son bulması için basın açıklaması düzenlemek istediklerini söyledi. Valilik engeliyle karşılaştıklarını söyleyen Aslan, “Gaziantep Valiliği açık alanda basın açıklaması yapmamıza engel olmaya çalışıyor. Engellemelere rağmen adliye bahçesinde basın açıklamamızı yapmaya kararlıyız” diye konuştu. Avukatların, adliye bahçesinde bekleyişi sürüyor.

‘TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SORUMLUDUR’

Valiliğin kararına itiraz eden avukatlar engellemelere rağmen basın açıklamasını okudu. Çağdaş Hukukçular Derneği adına avukat Mehmet Arif Şahin şunları söyledi: “Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Günay Dağ 12 Ekim’de Maltepe Cezaevi’ne işkence gördüğü iddia edilen çocuk müvekkili için gittiğinde cezaevi gardiyanları tarafından darp edildi. Hapishane müdürünün talimatı ile gardiyanların saldırısına uğrayan müvekkilinin haklarını savunurken kendisi de işkenceye uğrayan, kafası yerlere ve duvarlara vurularak dışarı atılan meslektaşımıza yapılan bu saldırı, mesleğimize ve avukatlık pratiğimize karşı başlayan sistematik saldırının geldiği son noktadır. Avukatların yanında bulunmayan Türkiye Barolar Birliği de bu saldırıların sorumluları arasındadır. Meslektaşımıza yapılan saldırının failleri hakkında işleyecek yasal sürecin takipçisi olacağız. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkacağız. Eğilmeden, bükülmeden haksızlığın ve savunmaya yönelik saldırıların karşısında durmaya devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)