Bu sabah 4 ilde 5 ayrı saldırı

Bu sabah 4 farklı ilden 5 ayrı saldırı haberi geldi. Diyarbakır'daki patlamada 3 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – PKK’nin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıları patlatması sonucu ilk belirlemelere göre Hakkari’de 4, Van’da ise 2’si ağır 8 asker yaralandı. Adıyaman’da da güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Bayır Jandarma Karakolu’na sabah saatlerinde taciz ateşi açıldı, Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Diyarbakır – Mardin Karayolu’nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada ise 3 asker hayatını kaybetti.

ASKERİ ARACA SALDIRI VE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Bayır Jandarma Karakolu’na bu sabah saat 07.00 sıralarında otomatik silahlarla taciz ateşi açıldı. Karakolda bulunan askerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmanın ardından PKK’lilerin kaçtığı bildirildi. Diyarbakır – Mardin Karayolu’nda da askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. Patlamada 3 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

VAN’DA 8 YARALI

Van’ın Başkale ilçesi kırsalında ise askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2’si ağır 8 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Van’a sevk edilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ADIYAMAN’DA ÇATIŞMA

Adıyaman’da da bir grup PKK’li ile güvenlik güçleri arasında kırsal alanda çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 1 asker yaralandı. Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında meydana geldi. Arazide devriye görevi yapan askerler ile çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre uzman çavuş Emin Alpay yaralandı. Yaralı uzman çavuş Alpay, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. (DHA)