Mehmet Cengiz'in oğlu beraat etti

Üsküdar'da karıştığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olan engiz Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in oğlu Ahmet Cengiz, beraat etti. Savcı Ahmet Cengiz hakkında 15 yıla kadar hapis talep etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üsküdar'ın Kısıklı semtinde Musa Akan’ın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili 15 yıla kadar hapsi istenen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in oğlu Ahmet Cengiz’in yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 1 Temmuz 2015’de meydana gelen kazada motokurye Ayhan Mutlu’nun dikkatsizlik sonucu yolcu indirip bindiren minibüse çarptığı belirtildi. İddianamede 32 yaşındaki Ahmet Cengiz’in kuryeyi çok yakından takip ettiği ve hızını da ayarlamadığı için devrilen motosikletten düşen Musa Akan ve Ayhan Mutlu’ya çarptığı, kaydedildi. İddianamede Cengiz'in kusurlu olduğu belirtildi. Savı, Cengiz için 2 ile 15 yıl, Ayhan Mutlu için 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istedi.

Hürriyet'ten Aziz Özeni'in haberine göre savcılık, Ahmet Cengiz’i cipi ile motokuryeyi fazla yakından takip etmek ve hızlı gitmekle suçlasa da, mahkeme ölümlü kazada kusuru olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mutlu’yu 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme bu cezayı da, 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi.