Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerine sorgu

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden veliler dün oturma eylemi yapan öğrencilerin müdür tarafından sorgulandığını belirterek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Okullarının proje kapsamına alınmasını dün oturma eylemiyle protesto eden Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürü tarafından sorgulandı. Her sınıftan iki öğrenci çağıran okul müdürü "Eyleme kimler öncülük etti" diye sordu. Müdürün öğrencileri bir kağıda imza atmaları için zorladığı da da iddia edildi.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden ismini vermek istemeyen bir veli, öğrencilerin bugün sabah saatlerinde okul müdürü tarafından odaya çağrıldıklarını, anlatarak tepki gösterdi:

“Öğrenciler bugün okula giderken sabah saatlerinde okul müdürü tarafından tehdit edilmişler. Bana ulaşan bir öğrenci müdürün kendilerine oturma eylemi başlatmalarındaki amacın ne olduğu ve kendilerine bu aklın kim tarafından verildiği gibi sorular sorulduğunu söyledi. Öğrencilerin talepleri ortada en başarılı okul olan bu okulların proje kapsamına alınmasını istemiyor. Öğrencilerimizin öğretmenleri norm fazlası ilan edilerek zorla tayinleri çıkarıldı. Çocuklar böyle bir süreçte başarılı olmayacak. Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması ve bunu dile getirmeleri en doğal haklarıdır. Tehditlerle bu iş çözülmez. Bunun üstüne müdür her sınıftan 2 kişiyi çağırmış. Ellerine bir kağıt vererek imzalatmaya çalışılıyor. Çocuklar bu kağıdı imzalamayarak müdür odasını terk etti.”

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eylemKadıköy Anadolu Lisesi'nde eylem