Diyarbakır'da DBP ve HDP'lilere gözaltı

Diyarbakır ve Bitlis'te aralarında DBP ve HDP il eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tunceli'de de ev baskınları yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve Bitlis'te DBP ve HDP'lilere yönelik gözaltılar yapıldı. Diyarbakır'da DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile Diyadin Noyan, HDP il eşbaşkanları Gülşen Özer ve Cebbar Leygara, DBP ile HDP Kayapınar ve Yenişehir ilçe eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 50'yi aşkın yönetici gözaltına alındı.

DİCLE'DE 28 GÖZALTI

Dicle ilçesinde de 28 kişinin gözaltına alındığı bilgisi var. Bu kişilerin dün gece silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert olayıyla ilgili olarak gözaltına alındıkları bildirildi.

Gözaltına alınan yöneticilerin isimleri şöyle: DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek, HDP İl Eş Başkanları Gülşen Özen ve Cebbar Leygara, Kayapınar HDP ilçe eşbaşkanları Abbas Ercan ve Ayten Polat Bağlar, Bağlar HDP ilçe eş başkanları Hatice Makas ve Yaşar Tanrıkulu, Bismil DBP ilçe Eşbaşkanı Gurbet Yalçınkaya, HDP ilçe Eşbaşkanı Habip Akıncı, Lice DBP ilçe eş başkanı Murat Atagün, Cüngüş HDP ilçe Eşbaşkanı Birgül Eser, Yenişehir DBP ilçe Eşbaşkanı Şaban Turan, HDP Yenişehir ilçe Eşbaşkanı Belgin Laçin Diken, Çermik DBP ilçe Eş başkanları Hayati Deniz ve Emine Aydın, DBP eski ilçe eşbaşkanı Nevzat Güler, HDP ilçe Eşbaşkanı Ahmet Karakaç, DBP eski İlçe eşbaşkanı Hayati Deniz, Çınar DBP ilçe eşbaşkanları Mahmut Ulus ve Ayşe Kızılkan, HDP ilçe Eşbaşkanı Sedat Demirtaş, Hazro DBP ilçe eş başkanları Meyrem Aslan, Fesit Balbey, Kulp DBP ilçe Eşbaşkanı Berna Çelik, HDP ilçe Eşbaşkanı Abidin Karaman, Lice DBP ilçe Eşbaşkanı Murat Atagün, HDP ilçe yöneticisi Osman Ağın, Silvan HDP ilçe Eşbaşkanı Hülya Biçen, Bitlis Ovakışla Belde belediye eşbaşkanları Servin Karakoç ve Ahmet Demir, Belediye Meclis üyeleri Mustafa Toprak ve Yaşar Koçeroğlu, Adilcevaz HDP eşbaşkanı Suphi Tarmaşır, DBP Adilcevaz yöneticisi Eşref Koça, Adilcevaz il genel meclis üyesi Arafat Oral, Ovakışla belediye eş başkanı Şermin Karakoç. Ayrıca DBP Kulp ilçe Eşbaşkanı Berna Çelik, HDP Kulp ilçe eşbaşkanı Abidin Karaman ve Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Ayten Polat'ın evlerine de baskın yapıldığı, ama bulunamadıkları için gözaltına alınmadıkları belirtiliyor.

Gözaltına alınanlardan şimdiye kadar 25 kişi emniyete getirildi, bu kişiler için 5 gün avukat görüşü kısıtlaması getirildi. DBP ve HDP yöneticileri gözaltı operasyonlarıyla ilgili olarak, HDP Diyarbakır il binasında ortak basın açıklaması yapacak. DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve eşbaşkanlık divan üyelerinin de katılacağı açıklama bugün saat 14:00'da düzenlenecek.

Gazetecinin evine baskınGazetecinin evine baskın

TUNCELİ'DE EV BASKINLARI

Tunceli'de ise EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, Dersim Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları İbrahim Kasum ve Hüseyin Tunç, eski belediye Eş Başkanı Edibe Şahin, DBP Eski İl Eş Başkanı Leyla Akyıldız, DBP İl Yöneticisi Necla Kılıç ve DBP eski yöneticisi Şahin Kuçin ve DHA muhabiri Ferit Demir'in evlerine baskınlar düzenlendi. Evleri basılan kişilerin gözaltına alınmadığı, daha sonra ifadeye çağrılacakları öğrenildi. (DUVAR)