Bebek ağladı, uçak erken iniş yaptı

İstanbul'dan Ankara'ya giden uçağın pilotu bebek ağlamasına dayanamayınca kuleden yardım istedi. Uçak, Antalya'ya 29 dakika erken indi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları’nın İstanbul Antalya seferini yapan uçağındaki bir bebek rahatsızlanıp aşırı şekilde ağlamaya başlayınca pilot kendisinin inişte sıraya sokulmaması için direkt iniş istedi. Havada iniş için sıra beklemesi gereken uçak Antalya’ya 29 dakika erken indi.

PİLOT DAYANAMADI

THY’nin TK-2432 sefer sayılı Boeing 737 800 tipi uçağın kaptan pilotu kalkıştan sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek uçakta bir yaşında bir bebeğin sürekli ağladığını rapor etti. Saat 13.05’te kalkan uçağın pilotu, ağlama sesine dayanamadığını belirterek Antalya inişinde kendisine direkt rota verilmesini istedi.

İstanbul Hava Trafik Kontrol Kulesi durumu Antalya Hava Trafik Kontrol kulesine haber vererek TK-2432 kodlu THY uçağının inişte sıraya sokulmamasını ve direkt rota verilmesini istedi.

İstanbul Kule ile Pilot arasında şu konuşma gerçekleşti:

Pilot: “Efendim uçakta aşırı derecede ağlayan bir yaşında çocuk var. Mümkün olduğu kadar direkt rotayla Antalya ‘ya gitmek isteriz.”

Kule: Anlaşıldı direkt rotayla devam edin.

Bunun üzerine normal de bir saat 15 dakika devam eden uçuş süresi 46 dakikada bitirildi. (DHA)