Şemdinli'de karakola bomba yüklü araçla saldırı

Hakkari Şemdinli'de jandarmanın kontrol yaptığı karakolun önüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 18 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker, 8 de sivil hayatını kaybetti.

Bu sabah Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken PKK'li olduğu belirtilen bir grup bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan ilk açıklamada 8 askerin hayatını kaybettiği, 5 askerin de yaralandığı duyuruldu. TSK'den yapılan son açıklamaya göre ise hayatını kaybeden askerlerin sayısı 10'a yükseldi. Saldırıda 11 askerin de yaralandığı belirtildi.

YOLDA DEV ÇUKUR OLUŞTU

semdinli Saldırının ardından vatandaşlar hastanelere akın etti.

Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye saat 09.45'te saldırı nedeniyle yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

NUMAN KURTULMUŞ’TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"’ dedi. (DHA)